χαίρετε!*

MUN parkuru yaklaşık 1100 km uzakta, Atina’da devam ediyor !

İngilizce MUN kulübü olarak Atina’yı 3. hedefimiz olarak seçtik. THIMUN prosedürüyle işleyen ve lise öğrencilerine yönelik uluslararası bir konferans olan PS-MUN’e dünyanın birçok tarafından genç öğrenciler katıldı. Saint Michel Lisesi öğrencileri de bu üç günlük parkurda Slovenya ve Katar ülkerlerini temsil etti, yoğun ve yorucu tartışmaların ardından güzel anılarla tamamlandı.

Bu sene 6. senesi olan PS-MUN konferansı Platon High School’da gerçekleşti. Çoğunluğun Yunan öğrencilerin oluşturduğu PS-MUN konferansına Saint Michel’den bir öğrenci Silahsızlandırma ve Güvenlik Komitesinin oturum başkanı olarak, diğer yedi öğrenci ise farklı komitelerde delege olarak katıldı. İlk gün, açılış seremonisinin ardından öğrenciler 4 saat aralıksız süren tartışmaların içindeydiler (Lobbying). İkinci gün bu tartışmalar tüm gün sürdü ve hazırlanan önergeler oylamaya sunuldu. Son gün ise son oylamalar ve tartışmaların ardından kapanış seremonisi yapıldı ve PS-MUN noktalandı. Böylece sabah Atina’da uyandığımız günü akşam İstanbul’da tamamlayarak PS-MUN serüvenimizi bitirdik.

Kulübün öğrencileri MUN’de ilk senelerini yaşıyorlar ancak şunu belirtmek lâzım: tüm öğrenciler birbirinden kültürlü ve merakl; bunun yanısıra çalışmalarındaki ciddiyet gurur verici. Hepsini tek tek tebrik ediyoruz, hepiniz gurur vericiydiniz !

Hedef ALMUN !

* Selam!