10. Sınıf Velileri İçin Seminer

10. sınıf velilerimiz için 12.01.2017 tarihinde, ders seçimi ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde, Rehber Öğretmenimiz Gülgün ÖZER, 10. Sınıf öğrencilerimizin 11.Sınıfta seçebileceği dersler ile ilgili bilgi verdi ve ilgili yönetmeliği açıkladı. Öğrencilerin yapacakları seçimin önemini vurgulayan Gülgün ÖZER, “İkinci dönem seçilecek dersler, öğrencilerin gelecekteki hedeflerini belirlemelerine yardımcı olacak. Liseden mezun olana kadar da okuyacakları dersler, yıl sonu sınıf geçme başarılarını belirleyecektir. Lisede elde ettikleri başarı puanları orta öğretim başarı puanlarına eklenecek ve sınav başarılarına etki edecek aynı zamanda not ortalamaları yurt dışı üniversite başvurularında da önemli etkisi bulunacak. Ders seçimi yaparken başarılı olunacak dersler seçilmeli,üniversitede seçilmek istenen bölüme ve bölümün puan türüne temel oluşturan dersler tercih edilmelidir, seçilen dersler ilgi ve yeteneklere uygun olmalıdır.” dedi ve okulumuzda bu konuda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Ders Seçimi 2017