11. Sınıflarımızla Koç Üniversitesi’ndeydik…

08 Kasım 2017  tarihinde ,  11. Sınıf öğrencilerimiz için  “Koç Üniversitesi’ne tanıtım  gezisi düzenlendi.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici  olduğuna, aynı zamanda  üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin  öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına ,  bakış açılarının  daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerini  kolaylaştırmak,  motivasyonlarını   arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerine olanak vermek ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine; bölümler, üniversite ve  üniversitede yaşam hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak.

Bu  amaçla  düzenlenen  gezide,  Koç  Üniversitesi   öğrencileri tarafından üniversitenin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımı  yapıldı .Ayrıca öğrenciler  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Ayrıca Endüstri Mühendisliği bölümünden  Yrd. Doç. Dr. Pelin G. Canbolat, bölümüyle ve üniversite ile ilgili bilgiler verdi.Daha sonra üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Öğrencilerimize üniversiteyi ve öğretim programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ettiler.