11. Sınıflarımızla Sabancı Üniversitesindeydik

Mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimize yönelik ,“Sabancı Üniversitesi’ne bir gezi düzenlendi.

Öğrencilerimizin istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında  bilgi almalarını  sağlamak  amacıyla  düzenlenen  gezide;  Üniversitenin tanıtım biriminde görevli olan öğrenciler  tarafından servislerimiz karşılandı ve  öğrencilerimiz konferans salonuna götürüldü. Tanıtım birimindeki öğrenciler , üniversitenin genel tanıtımını  yaptılar, giriş ve burs olanakları hakkında bilgi verdiler. Ayrıca öğrencilerimiz  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Ayrıca  üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Sabancı Üniversitesi Genel Bilgiler:

Tuzla – Orhanlı yolunda yaklaşık bin beş yüz dönüm arazi üzerine kurulu olan Sabancı Üniversitesi, bünyesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri fakülteleri olmak üzere 3 ana fakülte ve bunlara bağlı 11 bölümle hizmet vermektedir.   İlk yıl bölüm değil ortak dersler alan öğrenciler sonraki yıllarında okuyacakları bölümleri tercih etmek için çok farklı branşlardan dersler seçebiliyorlar. Fen alanından gelen bir öğrenci TM; TM alanından gelen bir öğrenci ise Fen alanındaki bir bölüme geçebiliyor.        Erasmus değişim programları ile uluslararası birçok üniversite ile anlaşması olan Sabancı Üniversitesi’nin bir de çok büyük bir bilgi merkezi var. 24 saat açık olan bu merkezde öğrenciler ihtiyaçları olan tüm bilgilere ulaşma imkânına sahip olabiliyorlar.        Sosyal, kültürel ve sportif kulüp faaliyetleri ile öğrenciler stres atarken, yurt içi ve yurt dışında staj yaparak iş hayatıyla ilgili deneyim kazanmış oluyorlar.