12. Sınıf Öğrencilerimize Seminer

1. sınıf öğrencilerimiz, rehberlik etkinlikleri çerçevesinde “05 Ekim 2016 Çarşamba günü; tiyatro salonumuzda gerçekleşen «Yeni Dünya Düzeninde Üniversiteli Olmak » konulu konferansa katıldılar.

Konferansa Eğitim yazarı ve BAU Rektör Danışmanı Sn. Turgay POLAT, konuşmacı olarak katıldı.

Turgay POLAT, Öğrencilerimize kariyer planlarını yaparken yararlanabilecekleri bilgiler sundu ve konuşmasında, geleceğin insanı olmanın önemini vurguladı.

Üniversiteden mezun olduğunuzda CV’nizde ne yazmalı sorusunu ,

– ‘’iletişim becerileri

– İnovatif düşünce ve bakış

– Dünya vatandaşı ve yurtdışı faaliyetler,

– Girişimcilik çalışmaları

– Bilinen yabancı dil(ler)

– Sektörel ve güçlü referanslar’’ olarak açıkladı.

Konuşmacı, öğrencilere fark yaratmalarını, fikir ve proje bulmalarını , diploma değil referans bulmalarını, sadece öğrenci değil girişimci olmaları tavsiye etti . Küreselleşen dünyada ‘’Yeni Dünyanın Yeni İnsanı’’ olmalarının önemini anlatan Turgay POLAT ‘’Sadece Düşünen Değil Yapan Kazanır’’ dedi ve öğrencilere dünya çalışanı ve geleceğin insanı olmak için çalışmalarını önerdi.

Üniversite seçerken şu soruları sormalarının önemli olduğunu vurguladı:

-Bu bölümde okurken sağlayacağınız yurtdışı olanakları nelerdir?

-Bu bölümde ingilizce eğitim var mı?

-Bu bölümde okurken diğer bölümlerden ders alabiliyor muyuz?

-Hangi şirketlerde staj yapabilirim ve hangi profesyonellerden ders alabiliyorum?

-Mezun olduğumda dünyanın hangi ülkelerinde eğitimime devam edebiliyorum?

-Mezun olduğumda hangi farkları kazanmış oluyorum?

Konferansta üniversite sınav sistemi, sınava etkili hazırlanma ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerin sınavda cevaplayacakları soruların, alanlara göre etkisi anlatıldı.

Ayrıca mesleklerin değişkenliği üzerinde de durarak mesleklerin içeriklerinin değiştiğini ve yeni mesleklerin doğduğunu belirtti. Aynı zamanda iş hayatının da farklılaşacağına değinen konuşmac; öğrencilerin üniversiteden mezun olduklarında, iş dünyasını, şirketlerin nasıl olacağını, şirketlerin nasıl insanlar arayacağını, iş hayatının nasıl olacağını düşünmelerin istedi.

Konuşmanın sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.