2019 Yılının “Kariyer Koridorları” Etkinliği

İş, diplomasi, bilim, akademi, edebiyat ve kültür dünyasının önde gelen profesyonelleriyle Saint-Michel Lisesi öğrencilerini buluşturan etkinlikte 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerimiz alanında uzman ve ünlü konuşmacılarla tanışma ve onlara soru sorma imkânını yakaladılar.

Saint-Michelli gençlere özgün bir yapıda kurgulanan, çoktan seçmeli bir programın sunulduğu etkinlikte yeni lise binamızın ilk katında bulunan sınıflar iki gün boyunca mesleki buluşmalara ayrıldı.

15 Ocak Salı oturumları “Sosyal Bilimler”, 16 Ocak Çarşamba oturumları ise “Fen Bilimleri” ağırlıklı meslekler üzerine gerçekleşti. Salı günü; Finans, İşletme, Ekonomi, Lojistik, Sigortacılık, Hukuk, Psikoloji, Sosyoloji, İnsan Kaynakları, Halkla İlişkiler, Turizm, Gastronomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Kurumsal İletişim, Sinema-Tv, Medya, Gazetecilik, Sosyal-Medya Yönetimi, Reklamcılık, Yayıncılık mesleklerinin uzmanları ağırlanırken, Çarşamba günü ise; Elektrik-Elektronik mühendisliği, Yazılım Uzmanlığı, Bilişim Mühendisliği, Mimari, Endüstriyel Tasarımı, İletişim Tasarımı, Sivil Havacılık, Diyetetik, Tıp, Psikiyatri, Diş Hekimliği, Eczacılık, Kimya Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Genetik Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Çizgi-Film Animasyon gibi mesleklerin konuşmacıları öğrencilerimizle buluştu.      

Bu yıl yapılan büyük bir yenilik ise “Online Global Salonun” açılması oldu. Bu salonda öğrencilerimiz geçtiğimiz yıllarda Kanada, ABD, İngiltere, Fransa, İspanya ve İsviçre’ye giden yeni mezunlarımızla görüntülü ve canlı sohbet etme imkânı buldular. Halen yurt dışında üniversite okuyan ağabey ve ablalarına zihinlerine takılan soruları yönelttiler. Tiyatro/Konferans Salonumuzdaki programda ise bu yıl yine ilgi çekici konuklarımız bulunuyordu.