14. Saint Michel Sanat ve Gençlik Festivali

Bu yıl 17-18 Mayıs tarihlerinde 14.sü yapılan Saint Michel Lisesi Gençlik ve Sanat Festivali bu yıl da çeşitli okulların kulüp faaliyetlerinin paylaşıldığı, tiyatro oyunlarının, okul orkestralarının, çeşitli konularda söyleşilerin, kısa film gösterilerinin ve sergilerin yer aldığı bir programla okullar arasındaki işbirliğini güçlendirerek öğrencileri bir araya getirmeyi başardı.

Salle de Jeanne d’Arc söyleşileri kapsamında bu yıl çok başarılı konuklar ağırlandı. Sinan Güler ve Muratcan Güler gibi basketbol dünyasının önemli genç sporcuları kariyerlerini nasıl oluşturduklarını, basketbol dünyasını, “Türkiye’de Spor” başlıklı söyleşide öğrencilerimizle paylaştı. Sinema ve televizyonun önemli genç oyuncularından ve mezunlarımızdan Zeynep Farah Abdullah festivalin en ilgi gören ve heyecan yaratan konuğu olarak televizyon ve sinema üzerinde bir sohbet gerçekleştirdi. Genç kuşağın en yetenekli moda tasarımcılarından Gamze Saraçoğlu Türkiye’de ve dünyadaki moda kavramı, tasarımcı olmanın heyecan verici yanlarını anlattı. Medya dünyasının yıldızlarından olan genç ve cesur gazeteci İsmail Saymaz medya ve gazetecilik üzerine çok etkileyici bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu kuşağın üretken oyuncularından Bora Akkaş kendi oyunculuk serüveni üzerinden oyuncu olma sürecini anlattı. Genç müzisyen Barış Erdem yeni nesil pop müziği, dünyada değişmeye başlayan popüler müzik algısını irdeleyen bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tüm bu ünlü konuklar iki gün boyunca öğrencilerimizle buluşurken, tiyatro salonunda Saint Michel Lisesi’nin Türkçe tiyatro kulübü “Kadınlık Bizde Kalsın”, İngilizce tiyatro kulübü “Duality” Hazırlık tiyatro kulübü “ Yaprak Nerede” oyunlarını sergiledi. Ayrıca festivalin davetlisi olarak İstek Okulları Atanur Oğuz Lisesi “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” oyununu, 50.Yıl Sabancı Anadolu Lisesi “Hayat” adlı oyunlarını bizlerle paylaştı.

Sinema etkinliklerinin yer aldığı okulumuzun Medyatek salonunda festival boyunca kısa film gösterileri ve film üretim söyleşileri gerçekleştirildi. Bilgi ve Yeditepe üniversitelerinin Sinema ve TV bölümlerinin öğrencilerinin kısa film seçkilerinin, ödüllü animasyon filmlerinin yanı sıra yönetmen Levent Çetin kısa film çekme aşamalarını, televizyon programcısı Funda Karayel yerli filmleri ve Türk sinemasını konu alan birer oturum gerçekleştirdi. Ayrıca okulumuzun Fotoğrafçılık kulübü yıl boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan bir dia gösterisini yine Medyatek salonunda öğrencilerle paylaştı.

Tiyatro, söyleşi ve film etkinlikleri saat 13.00’ten sonra yerini bahçede kurulan sahnede okul orkestralarına bıraktı. Saint Michel Lisesi orkestrasının yanı sıra bu yılın davetli okul orkestraları Üsküdar Amerikan Lisesi, Sev Amerikan Lisesi, Hisar Okulları, Açı Lisesi ve Bursa’dan bir günlüğüne gelme inceliğini gösteren Tan Lisesi’di.

Bahçe etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kumaş baskı atölyesi ve ebru atölyesi gerçekleştirilirken, resim ve karikatür kulübü öğrencileri bahçe kapısına grafiti çalışması yaptı, tasarım kulübü ve resim kulübü yıl içi çalışmalarını sergilediler. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları ve getirdikleri yiyeceklerden kurdukları kermesten ve Gastronomi Kulübü öğrencileri yaptıkları ve sattıkları kreplerin gelirlerini Suriyeli çocuklara bağışladılar.

İki gün boyunca otuzdan fazla etkinliğin yer aldığı 14. Saint Michel Sanat ve Gençlik Festivali 130. Yıl mezunlarının veda partisiyle son buldu.