9.sınıf öğrencileri “Senarist” oldular : Alice Fargier

1. sınıf öğrencilerine yönelik bir senarist rezidans  çalışması daha önce Saint-Michel Lisesinde görülmemiştir. Bizler yenilik yapmak istedik çünkü geleneksel bir lise olarak modernliğin dışında kalamayız!

Onların yaratıcılıklarını ön plana çıkarma niyetindeyiz.İşte tam da bu sebeple  Fransızca öğretmenleri ile birlikte, onların yaratıcılıklarını kullanabilecekleri,kendilerini ifade edebilecekleri ve dil becerilerini artırabilecekleri tüm bunları sanatı da kullanarak yapabilecekleri bir ortamda Fransız bir senarist ve yönetmenle çalışabilmelerini sağladık.

Alice Fargier büyük bir sanatçı….  ilişkileri mutluluğun devam ettiği anda olduğu kadar aynı zamanda zorluk ve acının hakim olduğu anlarda da ön plana çıkarmayı bilen duyguları anlatan bir sanatçıdır.

Öğrencilerimizle böyle bir projeyi gerçekleştirme, biz yetişkinler için öğrencilerimizle ve çocuklarımızla birleşme biçimimizdir! Bir çeşit onlara doğru adım atmak! Çünkü…

Sürekli internete bağlılar,

Sürekli gözleri cep telefonlarında ,

Sürekli biz den kopuyorlar veya  en azından biz bu şekilde düşünüyoruz.

Diğer yandan yaratıcılar!

Diğer yandan sizleri seviyorlar!

Diğer yandan onların ,bizim, …..dünyaya  karşı duyarlılar.

Saint-Michel Lisesi müdürü,M.Jean-Michel Ducrot, “Fransız  sinema dünyasından  genç bir sanatçı,Alice Fargier, ile çalışmak bize öğrencilerimizin , çocuklarınızın yaşadıkları bu karmaşık  dünyada ne kadar sanatsal olduklarını anlamamızı sağladı. Silahlanıyorlar ve bizler de silahlanmalarını sağlıyoruz. Ama silahla ,kurşunla değil sözle,güzellikle !” sözleriyle yapılan çalışmanın önemini hatırlattı.

Herkes, öğrencilerin gerçekleştirdiği sanatsal çalışmaları ama özelikle de bu proje boyunca öğrencilere destek olan öğretmenleri takdir etti.

Alice Fargier konuşmasında sinematik yaklaşımın yoğunluğunu ele alarak özelikle basit filmleri seçtiğini iletti ve konuşmasını “ Basit’i gerçekleştirmekten daha karmaşık olan bir şey yoktur” sözleriyle tamamladı.

Aileler her sınıftan kazananları ve sanatçı tarafından seçilen farklı  mansiyon alanları  keşfetmenin mutluluğunu yaşadılar. Bu dönem öğrencilerinden, birkaç sene sonra Türk sinemasına hizmet edecek genç yönetmenlerin çıkacağına inanıyoruz!