Atatürk ‘ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı Töreni

Saint Michel Lisesi Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını, bu yıl 15. si düzenlenen Gençlik ve Sanat Festivali içinde büyük bir coşkuyla kutladı. 17 Mayıs’ta başlayan Gençlik ve Sanat Festivalinde, FİLMmich Kısa Film yarışması değerlendirmesi, tiyatro gösterileri, fotoğrafçılık, kitap eleştirileri, kadın sorunlarına, modern zamanlara ve sağlıklı yaşama dair konferanslar, ve konserler yer aldı.
Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün olan19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı ‘nın 98. yıldönümü için gençlik adına konuşmayı okulumuz 10 C sınıfı öğrencisi Can yaptı. Öğrencimiz konuşmasına, 1919 tarihinin önemini anlamanın iyi bir analiz yapabilmeyi gerektirdiğini belirterek başladı. Kuruluş Savaşı’nın Mustafa Kemal ile gerçekleştiğini sonrasında modern bir cumhuriyetin kurulduğunu belirtti.
Atatürk’ün bilim, sanat, teknik ve spora yönelik çalışmalarda ülkesinin modern dünyanın içinde yer almasını sağladığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmesini şu sözlerle değerlendirdi:
“Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmesi, onun gençliğin itici gücüne inanmasından ve çözümü dünde değil yarında görmesinden kaynaklanır. Gençlerin niceliksel olarak değil niteliksel olarak çok olmalarını, bu nedenle, bilimde sanatta ve teknikte donanımlı olmalarını hedefler. ”
“Birer genç olarak yapmamız gereken onun açtığı yoldan gitmek; bilgili olmak, birikimli olmak, insana, topluma ve dünyaya duyarlı olmak, kitlenin içinde bir kaybolan değil, birey olmaktır.”

Konuşmanın ardından 10 A sınıfı öğrencilerinden Zülal ve Denizcan, Atatürk ve gençlik ile ilgili şiirler okudular.

Tören sonunda okulumuz ve konuk okulların orkestralarının konserleri vardı. Bu konserlerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı tüm coşkusuyla kutlandı.