Ayşegül Uğurlu’nun Başarılı Sergi Açılışı

Ayşegül Uğurlu’nun fotoğraf ve dansı harmanlayan sergi açılışı Saint-Michel Lisesi’nin tarihi, sanatsal ve kültürel mirasını ön plana çıkardı.

Bazı akşamların çok farklı bir tadı vardır derler, işte 26 Kasım akşamı da, bir ilkti, bir ilk anıydı. Saint-Michel Lisesi’nin geçmişine ve geleceğine bir nevi bir ilk bakış oldu!

Lisemizin yeni müdürü Jean-Michel Ducrot yönetimindeki bu ilk büyük kültürel etkinlik bilinçli olarak kurumumuzun iki temel elementini ön plana çıkarıyordu: Kadın ve Sanat.

Lisemizin daha 1970 yılında, Türkiye’deki yabancı okullar arasında kızları kabul ederek, ilk karma lise olma ünvanını edindiğini hatırlatmaya gerek var mı? Yine aynı şekilde birçok sanatçı, fotoğraf üstadı, yazar ve sinema profesyonelinin fikren bu duvarlar içinde beslendiğini hafızalarımızda tekrar canlandırmalı mıyız acaba? Lisemizin bünyesinde yetenekleri olgunlaştırma şansına sahiptik ve muhtemelen bu şansa sahip olmayı sürdüreceğiz.

Bu çerçevede iki büyük sanatçıyı ağırlamanın büyük keyfini yaşadık, üstelik onlar ortaokul ve lise eğitimlerini Saint-Michel Lisesi’nde almış iki sanatçıydı. Ayşegül Uğurlu ve Seda Aybay. Kendilerine özgün tarzlarıyla, 2016 yılında 130.yaşını kutlayacak olan güzel kurumumuzu öne çıkarıp, ona değer kattılar.

Ayşegül Uğurlu gönülden bağlı olduğumuz bu tarihi mekânları ön plana çıkarmanın yollarını aradı. Ayrı ayrı duygularla sembolik olarak yüklü her alan, zaman içinde on binlerce öğrenci ve birçok öğretmen tarafından arşınlandı. O, mekânları yüceltmeyi ve dikkatimizi onların güzelliğine çekmeyi başardı ve sergi gençliğinin çoğu bu duvarlar arasında şekillenen insanın, görgü tanıklığına büründü.

New-York’ta profesyonel dans sanatçısı olan Seda Aybay ise etkinlik sırasında, kendi seçtiği bir müzik eşliğinde, sahnede ve seyircilerin arasına karışarak harika bir performans sergiledi.

Jeanne d’Arc Salonu’nda 26 Aralık 2015’e dek açık olacak fotoğraf sergimizi, gelin siz de keşfedin.