Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Gezisi

Mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen gezide, 7 Nisan  Çarşamba günü ‘’Bahçeşehir  üniversitesi Tıp Fakültesi’ne’’  gidildi. Geziye, tıp mesleğine ilgi duyan  12. Sınıf  öğrencileri katıldı.

Gezi programında, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Beyin cerrahı Prof. Dr. Türker KILIÇ, girdiği beyin ameliyatında  tıp fakültesinde okumak isteyen öğrencilerle canlı bağlantı gerçekleştirdi.

Ameliyat sırasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Tıp Fakültesi Dekanı, ameliyatın ardından öğrencilere mesleki bir seminer verdi.

Tıp fakültesinin bilim insanları yetiştirmeyi amaçladığını belirten Türker KILIÇ, ‘’Esas amacımız klinikte karşılaştıkları sorunlara labaratuvarda çözüm arayabilen, hipotez geliştirip bunun yanıtını bilimsel ortamda araştırmayı bilen öğrenciler yetiştirmek’’ dedi.

Cerrahi alanı tercih eden öğrencilerin hasta ve ameliyathane ortamıyla erkenden karşılaşmalarına imkan veren gezide, öğrencilerimiz ameliyat ortamında bulunmalarının   ne tür bir his verdiğini ya da o ameliyatı yapıyor olmanın ne gibi güzellikler ve zorluklar taşıdığını farketmeleri sağlandı.

Fakülte Dekanı aynı zamanda  tıp fakültesi öğrencilerinin nasıl seçildiğine de değindi ve ‘’lise öğrencilerimiz arasından bilim insanı seçme programıyla öğrenci alıyoruz, dolaysıyla öğrencilerimiz bu sayede tıbba ya da cerrahiye yakın olduklarını anlıyorlar ve onların bu konuda karar vermelerine yardımcı oluyoruz’’ dedi.