Başarılı Sporcumuz Mehmet Ali “Snowboard Türkiye Şampiyonu!”

Saint Michel Lisesi 11C sınıfı öğrencimiz Mehmet Ali, Türkiye Kayak Federasyonu’nun 11-12 Ocak 2016 tarihlerinde, Erzurum Palandöken’de gerçekleştirdiği Snowboard Genç Erkekler İstanbul Şampiyonası’nda ‘İstanbul Şampiyonluğu’nu elde etmiştir.

Yine aynı federasyonun 15-16 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği Snowboard Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’ nda ise Türkiye Şampiyonluğunu da elde ederek iki altın madalya kazanan öğrencimiz, ülkemizin ve okulumuzun gururu olmuştur.

Kayak sporuna henüz daha bebeklikten çocukluğa geçişte üç yaşında başlayan Mehmet Ali, kayak dalında çeşitli yarışmalara katılmış ve Türkiye on yedincisi olmuştur. On iki yaşına kadar kayak sporu yapan ve çeşitli başarılar elde eden öğrencimiz daha sonra snowboarda yönelmiştir. Snowboard’ a başladığı ilk yıl Türkiye şampiyonu olmuş ve ardından üç yıl boyunca Türkiye şampiyonluğunu elinden bırakmamıştır. Snowboarda başlamasının beşinci yılında Avrupa şampiyonasına katılma hakkı elde etmiş ve bu yarışmalarda yirmi ikinci olmuş aynı zamanda milli sporcu statüsü kazanmıştır. Öğrencimiz olimpiyatlara katılmak isteğindedir. Milli takımda ülkemizi başarıyla temsil eden Mehmet Ali’nin hedefi, yoğun bir çalışma ile başarılarını artırmak ve başarılarını Avrupa şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu ile taçlandırmaktır.

Zorlu ve güçlü bir eğitimin yanı sıra, yetenek de gerektiren ve gençler arasında çok popüler olan snowboard sporundaki başarısından dolayı sevgili öğrencimiz Mehmet Ali’yi kutluyor, yeni hedeflerinde ve katılacağı tüm yarışmalarda kendisine başarılar diliyoruz.