Başkanımızı seçtik

Özel Saint Michel Fransız Lisesi’nde, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

‘’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri ‘’ çalışmaları kapsamında, okulumuzda 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçildi.

Okul meclisi seçimleri, hazırlıktan 12. sınıfa kadar her sınıftan bir sınıf temsilcisi seçilmesiyle başladı. Kapalı oyla yapılan seçim sonucunda aşağıdaki sınıf temsilcileri belirlendi.

Hz A Özgür Tuna ÖZTÜRK, Hz B Ahmet Ali KAHRAMAN, Hz C Nihat Ali AYRANCI, Hz D Ada ÖZHAN, Hz E Ege ERDOĞAN, 9 A Samet OK, 9B Arev Murad YILDIRIM, 9C Sayat ONARAN, 9D Baran BALKAYA, 10A Kemal ALPTEMOÇİN, 10B Selin MADRAN, 10C Rana UYGUN, 10D Yasmin Lara YÜKSEL, 11A Alara ONGAN, 11B Melissa ZAFERA, 11C Alpen HECİNOĞLU, 11D Hande ŞENGÜLER, 12A Zeynep Tuna BAYRAKTAR, ,12B Dikris ELAGÖZ, 12C Furkan İÇÖZ, 12D Işıl AYKIN.

Oy çokluğuyla seçilen 21 sınıf temsilcisinden 6 ‘sı okul başkanlığı için adaylıklarını koydular.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 12-16 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.

22 Ekim Perşembe günü tüm öğrenciler sınıflarında oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 11C sınıfından Alpen HECİNOĞLU okul başkanlığına, 12 D sınıfından Işıl AYKIN ise okul başkan yardımcılığına seçildiler.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.