Bilim günleri

3 ve 4 Mayıs 2017 öğrencilerimiz için fen günleri organize edilmiştir. Bu günler esnasında öğrenciler değişik projelere katılma fırsatı bulmuştur .

« 3 Mayıs bahçede kimya , fizik, biyoloji klüp öğrencilerinin göstereleri sayesinde fen bilimlerini interaktif şekilde daha iyi tanıma şansımız oldu. Sabunun üretimi, eğlenceli ama aynı zamanda eğitici kimya deneyleri , kan grubu analizleri, robot gösterileri gibi …..

Fizik kulübü öğrencileri İstanbul Tübitak fizik yarışmasında ikincilik ödülü aldığı “Tarım teknojilerinde otonom sistemler dönemi” adlı projelerini bizlere anlattılar.

Diğer gün plastik üzerine münazarayı izledik. Münazarada 2 öğrenci Saint Michel lisesinden, diğer iki öğrenci de Sainte Pulcherie lisesinden olucak şekilde  gruplaşmışlardı. Bu münazara iki lisenin ortak çalışmasıydı.

Bizi heyecanlandıran böyle aktiviteleri düzenledikleri için matematik ve fen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.»    Nadin-11 A

« 3 Mayıs Rahmi Koç müze gezi dönüşü tiyatro salonunda güneş enerjileri üzerine bir film izledik . Ertesi gün de bizim için bir sürü aktivite vardı.11.sınıflar arasında fen & matematik yarışması , tabletlerimizle fizik, kimya, biyoloji, matematik derslerini içeren kahoot yarışması gibi … Bence bilim günleri eğlenceli ve verimli geçti  ».     Peri -9D

« Bilim günleri bizim için çok eğitici, eğlenceli ve yararlı idi. Bu 2 gün bizlere sınavların stresini yeni şeyler keşfederek unutturdu.

Biyoloji üzerine seyrettiğimiz  “Gattaca ” filmi çok güzeldi. Daha sonra spor ve genetik üzerine bir konferans izledik .Ertesi gün de matematik üzerine başka bir konferans.

Bu 2 günde kendi projelerimizi  sunma ve eğlenceli fen ve matematik yarışmalarına katılma ve izleme fırsatımız oldu .

Umarım gelecek sene de bilim günlerinden yararlanma fırsatımız olur ».     Mina-11B