Bilim Tarihi Projesi

Bu eğitim yılında lisemizde Marmara Üniversitesi işbirliği ile Saint Joseph ve Saint Pulcherie liselerinin de katılımıyla ‘’ Bilim Tarihi Projesi‘’ hayata geçti.

Projemiz bilim tarihi üzerine yapılan bir çalışmaya dayanıyor. Öğrencilerimiz ile birlikte tarihte bilim dünyasını aydınlatmış, devrim niteliğindeki deney veya modelleri yeniden canlandırdık. Kimya alanında Volta pilinin, Fizik alanında Foucault sarkacının, biyoloji alanında ise Miller-Urey deneyinin ve Watson-Crick DNA modelinin replikalarını gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz 6 ay boyunca, gerçek birer bilim gibi araştırmalar yaptılar. Bilimsel bilginin evrimini sorgulayarak kendilerini o bilim adamlarının yerine koydular ve onların icat ettikleri modelleri aynı süreçlerden geçirerek yeniden keşfettiler, replikalarını hazırladılar. Projeye emek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

« Bu proje ekip çalışmasının önemini anlamamı sağladı. Ayrıca bu deneyle ispat yapmış olmanın mutluluğunu yaşamış oldum. Bilimsel teoriler oluşturulmasında deney aşamalarının gerçekleşmesi için ilerlemenin adım adım ve ciddi zaman alarak gerçekleştiğini anlamış oldum. »
Melissa Zafera-11B

« Volta pili projesi, bilim adamlarının diğer bilim adamlarından etkilendiğini anlamama yardımcı oldu. Volta , Louis Galvani olmadan Volta pilini icad edemezdi. Ayrıca bu projede bilim adamlarının bir buluş yapmaları için hayal gücüne ve yaratıcılığa sahip olmaları gerektiğini anladım.»
Richard Ali Macclure-9D

«DNA modelini yapmaya karar verdiğimiz gün çok heyecanlandım. Bu önemli bir proje, büyük bir fırsat ve aynı zamanda ileride çocuklarıma anlatacağım çok güzel bir anı. Öğretmenlerime, proje ekibime ve okulum Saint Michel’e çok teşekkür ederim. »

Naz Pirhasoğlu-11B