Bilim Tarihi Sergisi

Geleneksel ‘’Bilim Tarihi Sergi’’mizin üçüncüsünü okulumuz Jeanne D’Arc salonunda, Marmara Üniversitesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı  öğretim üyeleri ve Saint-Joseph İstanbul, Saint Joseph İzmir ve  Sainte-Pulcherie Liselerinin katılımlarıyla bu yıl 22 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirdik. Sergi kapsamında 15 projenin sergilendiği gecede öğrencilerimize sertifikalarını verdik. Okulumuz öğrencileri Biyoloji alanından Louis Pasteur deneyini,ilk stetoskobu ve Phineas Gage projelerini, Kimya alanından Lavoisier deneyini, Fizik alanından ilk hesap makinesi ve ilk bisikleti sergilediler.

Eksik Kalan Pelerin

Başardım diyebilmek ve bunun için; bütün bir öğretim yılı yorulsak bile yılmadan uğraşmak, araştırmak ve sonunda  o anı yaşayabilmek…

Bir zamanlar uzun uğraşlar belki tesadüfler sonucu icat edilmiş bir buluşu, günümüzde yeniden ve aynı şartlarda, yüzyıllar sonra oluşturan, keşke bir on yıl daha onlarla çalışabilsem dediğim muhteşem ekip Saint-Michel Fen Kulübü.

Öğrenmeye, araştırmaya, dinlemeye açık ve en önemlisi sonuçta elimiz boş bile olsa mutlu kalabilen çünkü edindiği deneyimi ve bilgileri hiçbir şeyle değiştiremeyeceğini bilen arkadaşlarım. Asla arkamızda değil her daim yanı başımızda olan, olmuyor dediğimizde bizi yeniden ayağa kaldıran, üzüntümüzü, sevincimizi birlikte paylaştığımız hocalarımız, yol gösterenlerimiz.

Nasıl bu kadar seviyor olabilirsin diye soruyor olabilirsiniz ama ben ekip çalışmasını fiziksel değil mental birlikteliği bu ekiple tanıdım.Yolun sonunda, kendimi bir parçası hissettiğim bu ailenin üyesi dostlarımla mutluluğu paylaştık.

Yaptığımız sergi sırasında birbirimize olan desteğimiz her hatırladığımda kalbimi dolduruyor. Hepimiz çok heyecanlı ve yaptığımız işten dolayı gururluyduk. Konsolosluk üyeleri, Frerler ve Marmara Üniversitesinin değerli profesörlerine çalışmalarımızı sunmak hepimizde biraz gerginlik yaratmadı dersem yalan olur. Ancak her şey çok güzel sonuçlandı geri dönüşler hepimizi çok sevindirdi. Ve o an,  o an dünyayı kurtaran bir süper kahramandan hiçbir farkım yoktu, tek eksiğim bir pelerinimdi. O kadarı da olsun artık.

Zeynep 11-A