Campus France 2016

Türkiye’de hizmet veren Campus France’ın işleyişinin tanıtımının yapıldığı ve Fransa’da öğrenim’ in seyrinin anlatıldığı ilk konferans 12.sınıf öğrencilerimizin ve ailelerinin izlemeleri gereken yolu keşfetmelerini sağladı.

Saint-Michel Lisesi Serpil Gün Hanım’ı, eğitimine Fransa’da üniversite, les grandes écoles ve yüksekokullarda devam etmek isteyen öğrencilerimize Campus France’a dosya başvurularında izlemeleri gereken yolları anlatması için çağırdı. Serpil Hanım ilk önce öğrencilere daha sonrasında ailelere hitap etti ve soruları cevapladı.

Yurtdışı eğitimle ilgilenen öğrenciler gerekli tüm bilgilere Campus France-Turquie ulaşabilirler.

Fransa’da yükseköğrenim Türkiye’den farklı şöyle ki; sistem Lisans-Master-Doktora olarak aynı fakat Türkiye’den farklı olarak Fransa’daki üniversitelerde lisans 4 sene yerine 3 sene okutuluyor.

Eğitim dünyası devamlı değişiyor ve eğitim içeriklerindeki güncellemeleri kasım ayından itibaren Campus France’ın sitesinde inceleyebilirsiniz. Böylelikle öğrencilerimiz seçimlerini daha kolay yapabilirler.

Aynı zamanda Fransa’da okumanın maliyetine de değinerek Türkiye’deki özel üniversitelerden ve diğer Anglosakson ülkelerinden çok daha düşük olduğunu açıkladı. Birçok avantajın dikkate alınması gerekliliğinden bahsetti.

Bununla birlikte Serpil Hanım ve okul müdürü dosya hazırlığının birçok araştırmalar, bölüm tercihlerinde ciddi düşünüp hangi şehirde hangi üniversite olduğuna karar vermekten geçtiğini hatırlattı. Sadece üç seçenek mümkün!

Biz 12.sınıf öğrencilerimizi şimdiden Fransa’daki bölümlere göre verilen dersleri incelemeleri için cesaretlendiriyoruz. : Buraya tıklayınız

Fransa’da eğitimine devam etmek isteyen öğrencilere seçimlerinde yardım etmek için oluşturulmuş bir sayfa: Ziyaret için acele edin!