Enerji Tasarrufu Günü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ocak ayının 2. Haftası Enerji Tasarrufu haftası olarak kabul edilmiştir. 11 Ocak da tasarruf günü olarak kabul edilmiştir.Enerji Tasarrufu haftasının asıl amacı Türkiyenin karbon ayak izini mümkün olduğunca düşürmektir.Bir kişinin karbon  ayak izi, o kişinin yaptığı faaliyetlerle, kullandığı elektrik ve doğal gaz ile çevreye verdiği zararın ölçüsüdür. O nedenledir ki bir kişinin, ülkenin veya grubun karbon ayak izini olabildiğince düşürmesi çevre için oldukça önemlidir.

Bizler de Saint-Michel Çevre Kulübü öğrencileri olarak,değerli hocamızın yönlendirmesi  ile bugüne kadar okulumuzun karbon ayak izini düşürmek için pek çok çalışmada bulunduk.
Karbon ayak izimizi azaltmak ve çevremizi korumak amaçlı atölyelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile hazır ambalajlı gıdaların kullanımını azaltıp ev yapımı doğal ürünlerin kullanımına yöneldik.Yıl buyunca permakültür ve kompost çalışmalarına önem göstererek hiçbir bitkisel veya hayvansal atığı çöpe atmadık ve onları gübre olarak değerlendirdik.

Bugünün  11 Ocak olması sebebiyle, okulumuzun da desteğini alarak bir güzel işe daha hizmet etmek istiyoruz. Karbon ayak izini düşürmenin en önemli yöntemi “Elektrik kullanmak yerine mümkün olduğu sürece güneş ışınlarını kullanmak”tır. Okulumuzun 1 aylık kullandığı elektrik üzerinden hesapladığımızda okulumuz bünyesindeki 579 kişinin 40 dakikalık karbon ayak izi 0,004 ppm dir.

Bu değeri düşürmek için,11 Ocak 2018  perşembe günü 7. Saatte okulumuzun tümünde 40 dakikalık bir tasarruf hareketi gerçekleştirilmiştir. Bu tasarruf hareketi hem bizim için,  hem de dünyamız için çok büyük önem oluşturmaktadır. Bu, şimdi rituele dönüşmeli.