Eskişehir Gezisi

Hazırlık sınıfı öğrencileri ile 1-2 Nisan 2016 tarihlerinde Eskişehir’e gidildi. Bu gezinin asıl amacı eğitimi okul dışına taşıyarak öğrencilerin bu süreci aktif bir şekilde etkileşimlerde bulunarak keşfetmelerini ve öğrenmelerini sağlamaktı. Dolayısıyla Eskişehir gezisi kültürel bir gezi olmaktan daha çok eğitsel bir yapıya sahipti.

Gezinin ilk durağı ilk üretilen yerli araba “Devrim Arabası” oldu. Ardından Eskişehir’in ilk yerleşimi olan, eski bir o kadar da renkli Odun Pazarı Evleri ve sokakları gezildi. Bunu Balmumu Müzesi, Kurşunlu Külliyesi, Lületaşı Müzesi ve Atlıhan El Sanatları Çarşısı takip etti. Balmumu Müzesi’nde edebiyat, sanat, politika, spor gibi alanlardan birçok ünlü ismin heykeli vardı. Lületaşı Müzesinde ise, adından da anlaşıldığı gibi Lületaşından yapılan pipo, tespih ve takılar vardı. Kurşunlu Külliyesinde ise camın nasıl işlenip muhteşem dekoratif objelere dönüştüğü seyredildi. Günün son durağı olan Atlıhan El sanatları Çarşısında alışveriş yapıldı ve en sonunda otele gidildi. Bir sonraki gün ise Porsuk Çayı, Kent Park, Sazova Parkı gezildi. Sadece beton yapıların olduğu İstanbul’dan sonra bu kadar yeşillik içinde olmak herkese iyi geldi! Tüm bu gezmeler esnasında Eskişehir’in mutfağı da göz ardı edilmedi: Çibörek ve Balaban Köfte afiyetle yendi! Arda (hazırlık B) ve Batuhan’ı (hazırlık A) unutmayalım: cuma günü (1 nisan) yemekten sonra doğum günlerini kutladık! Tekrar mutlu yıllar!

Gezimizin kültürel ve turistik yanı öğrencilere eğitsel tarafı tamamlamak için gerekliydi. Öğrenciler iki gün, ikişer saat olmak üzere otelde Fransızca dersleri yaptılar. Bu derslerde Eskişehir’e gitmeden önce yollanan sorulara, gezip gördükleri ve rehberlerden öğrendikleri bilgiler aracılığıyla cevap verdiler. Bu çalışmanın aynısını Eskişehir’e gitmeyen öğrenciler de okulda araştırmalar yaparak tamamladı. Ellerindeki tüm bu bilgiler ışığında öğrenciler IPad’de belirledikleri uygulamayı kullanarak Eskişehir’in gezilen herhangi bir yerini tanıtan bir proje hazırlayacaklar.