Fransa ve Kanada’da Eğitim…

Türkiye’de hizmet veren Campus France’ın işleyişinin tanıtımının yapıldığı ve Fransa’da öğrenim’ in seyrinin anlatıldığı ilk konferans, 12.sınıf öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik yapıldı.

Eğitimine Fransa’da üniversite, les grandes écoles ve yüksekokullarda devam etmek isteyen öğrencilerimiz için   Campus France’a dosya başvurularında izlemeleri gereken yolları anlatan Serpil Gül,   ilk önce öğrencilere daha sonrasında ailelere hitap etti ve soruları cevapladı.

Serpil Gül, Fransa’da yükseköğrenimin  lisans- Master- Doktora şeklinde olduğunu  ,   fakat Türkiye’den farklı olarak Fransa’daki üniversitelerde lisansın, 4 sene yerine 3 sene okutulduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Fransa’da okumanın maliyetine de değinerek Türkiye’deki özel üniversitelerden ve diğer Anglosakson ülkelerinden çok daha düşük olduğunu açıkladı. Birçok avantajın dikkate alınması gerekliliğinden bahsetti

Bununla birlikte Serpil Hanım ve okul müdürü, dosya hazırlığı yaparken   birçok araştırma yapmanın, bölüm tercihlerinde ciddi düşünüp hangi şehirde hangi üniversite olduğuna karar vermenin önemini vurguladı. Bölüm tercih ederken sadece üç seçenek yazılabileceğini hatırlattı.

Yurtdışı eğitimle ilgilenen öğrenciler gerekli tüm bilgilere Campus France-Turquie ulaşabilirler.

Eğitim içeriklerindeki güncellemeleri Campus France’ın sitesinden inceleyebilirsiniz. Böylelikle öğrencilerimiz seçimlerini daha kolay yapabilirler.

Fransa’daki bölümlere göre verilen dersleri inceleme için: Buraya tıklayınız

1. sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen yurdışı eğitim ile ilgili konferansların  ikincisi ‘’Kanada’da Eğitim’’ ile ilgiliydi

Kanada Kültür Merkezi’nden gelen konuğumuz, Kanada’daki eğitim sistemi, üniversiteler, başvuru şartları  ile ilgili bilgi verdi ve öğrencilerin öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.  Kanada’da lisans, yüksek lisans doktora eğitimi alabileceklerini, Kanada’nın resmi dili İngilizce ve Fransızca olduğu için öğrenciler öğrenimlerini her iki dilde de yapabileceklerini anlattı. Çok kültürlü bir ülke olan Kanada’da lisans eğitimini alırken İngilizce bilgilerinin de  ileri seviyeye taşınacağını, aynı zamanda yaşadıkları alanda  alanda Fransızca da konuşulacağı için ikinci bir dil öğrenebilme şansı da  elde edebileceklerini ifade etti. Konferans esnasında öğrenciler Kanada’da okumanın maddi boyutu, üniversite sistemi ve konaklama gibi konularda fikir alışverişinde bulunma imkanı  yakaladılar.

Bu konferansın içeriğine ekte yer alan dosyaya tıklayarak erişebilirsiniz. kanadada-egitim