FRANSA VE LUXEMBOURG SEYAHATİ 7 – 11 HAZİRAN

Hazırlık sınıflarından bir grup öğrenci 7 Haziran 11 Haziran tarihleri arasında, muavinleri İpek Uzbil, öğretmenleri Alin Oskan eşliğinde Paris’i ve Luxembourg’u ziyaret ettiler.

Seyahat 7 Haziranda başladı. Varır varmaz, Paris gezisi Trocadero meydanındaki gezintiyle başladı ve Champs-Elysées’deki gezintiyle devam etti, ki orada öğrenciler alışveriş yaparken fransızca konuşma fırsatı buldular. Gün, Grevin müzesi ziyaretiyle devam etti, orada da öğrenciler, Fransız tarihinde rol oynamış ünlü kişilerin, yaşayan ve yaşamış ünlülerin mumdan yapılmış heykellerini gördüler. Akşam yemeği, lezzetli bir yemek için  “ Hard Rock Café “ deydi.

Ertesi gün çok yoğun bir gündü. Önce grup, Paris’i Eiffel kulesinin ikinci katından seyretti. Öğrencilerin fotoğraf çekmesi için en güzel yerdi. Gün, Seine nehri üzerinde yapılan, ve Seine nehri kıyılarında bulunan tarihi eserleri yakından görmemizi sağlayan tekne gezisiyle devam etti. Günün üçüncü ziyaret yeri Louvre müzesi’ne ayrılmıştı, orada rehberimiz, gezerken gördüğümüz Monalisa, Venus ve Samothrace zaferi gibi birçok  heykel ve tablo hakkında gerekli açıklamaları yaptı. Öğrencilerin portre ve karikatürlerini çizdirme fırsatını buldukları Montmartre mahallesindeki ressamları da ziyaret ettik. Öğrencilerin yedikleri kreplerin ve şekerlemelerin tadı hâla damaklarında. Günün sonunda Hippopotamus’un etini yemek için restorana doğru giderken, öğrenciler, rehberimizin mimarisi hakkında bilgi verdiği Opera Garnier’ ye hayran kaldılar. Öğrenciler ve öğretmenler operanın önünde fransızca şarkı söyleyerek binayı hayranlıkla seyrettiler.

Okul gezisinin üçüncü gününü, grup en büyülü alemde;  25. yıldönümünü kutlayan Disneyland’da geçirdi. Bütün gün Mickey ve Minnie kulaklarıyla dolaşmak eğlenceliydi. Öğrenciler Uyuyan güzel’in şatosunun önünde fotoğraflar çektiler. Geçit töreni onları büyüledi. Planet Hollywood’daki akşam yemeği rahatlama anıydı.

Ikinci frankofon durağımız yeşil, aktif, hareketli ve çekiciliğini koruyan Luxembourg’du. Kale ve eski şehir Unesco’nun Avrupa’daki Dünya mirası listesinde kayıtlı. Grup, şehrin en güzel yerlerini turistik trenle keşfetti. Yaya alanı geniş mağaza seçeneği içeren gerçek bir cennetti.

Son gün, 11 Haziran, dönüş günü olduğu için öğrenciler çok üzgündüler.

Tüm öğrenciler, Paris’in merkezinde kaldıkları, şehri tanıdıkları ve kendi ülkesinde fransızca konuşabildikleri için çok mutluydular.