Fransa’da Mühendislik Eğitimi; İNSA Okulları

130 yıllık bir geçmişe sahip olan okulumuzun en büyük avantajlarından biri de öğrencilerimizin eğitimlerini Fransa’da tamamlamalarıdır. Bu doğrultuda İNSA mühendislik okullarının tanıtımını yapmak üzere İNSA Rennes mühendislik okulunun dış ilişkiler danışmanı Philippe Gall, 15 mart salı günü okulumuz 11 ve 12.sınıf fen öğrencilerine seminer verdi.

Seminer, Fransa’nın Strasbourg,Lyon,Toulouse, Rouen, Rennes ve Centre Val de Loire şehirlerinde bulunan İNSA okulları hakkında genel bilgiler verilerek ,bu okullardaki bölümlerin tanıtımı ile başladı.

Philippe Gall İNSA okullarının misyonunu ; mühendislerin ,mimarların ve doktorların temel eğitimleri,bilimsel-teknolojik araştırmalar ve değerlendirmeleri ve mühendis ve teknisyenlerin eğitimlerinin sürekliliği olarak açıkladı.

Okulun vizyonu için ise ; İşletmelerin yenilikçi yönetimini taşıyabilecek kapasitede,sorumluluk sahibi mühendisler, mimarlar yetiştirmek olduğunu, ayrıca öğrencileri, her çeşit sosyal sınıftan kadın ,erkek ,her milliyeti ,engellerini de göz önünde bulundurarak kabul ettiklerini belirtti.

İNSA okullarının ilk iki sene temel mühendislik bilimleri okuduktan sonra , stajlar ile beraber proje hazırlıkları ve sonrasında da mühendislikte uzmanlaşma olmak üzere 5 senede mastır seviyesinde mezun vermeleri öğrencilerimizin dikkatini çekti.

İNSA’ nın, iş birliği yaptığı şirketler vasıtası ile öğrencilerine sağladığı staj imkanları sonucunda mezunlarının kısa sürede iş bulup, tüm dünyaya yayılan çalışma imkanlarının olduğu vurgulandı. Bunun yanı sıra okulun yatakhaneleri, sağlık birimleri, kütüphaneleri, spor imkanları ve çok sayıda klüp aktiviteleri ile beraber dinamik bir kampüs ortamında olması, özellikle yabancı öğrenciler ve velileri için oldukça etkileyici olduğu belirtildi..

Seminer ,öğrencilerimizin başvuru süreci hakkında ki soruları ile sonuçlandırıldı.