Gelin Hazırlık Sınıflarının Yarattığı Blog’una Berbaber Göz Atalım !

Hazırlık sınıflarının blogu, insanlara  öğrencilerin sene boyunca yaptıkları aktiviteleri ve projeleri tanıtma imkanı sağlaması sebebi ile; Saint Michel Lisesi’nin bir geleneği haline dönüştü !

Klasik eğitimi tamamlaması nedeniyle bilgisayarın günümüz eğitim-öğretim hayatında tartışmasız çok önemli bir yeri vardır. Hazırlık sınıfı öğretmenleri de; hem öğrencilerin hazırladığı projeleri yayımlamak hem de gelecek senelere onlardan bir iz bırakmak için  bir blog yaratmaya karar verdiler.

Blog öğrencilerin hazırladığı projeler dışında Fransızca konuşulan diğer ülkelerle yapılan uluslararası projeleri de yansıtacaktır. Öğrenciler Etwinning projelerinde bir dönem boyunca yabancı öğrenciler ile çalışacaklardır.

Blogun asıl amacı öğrencileri otonom, sorumluluk sahibi, yaratıcı ve kendi öğreniminden bilinçli kılmaktır. Bu sayede öğrenci daha geniş bir bakış açısına da sahip olacaktır.