HASALMUN : Yeni Bir Deneyim

İngilizce MUN kulübü öğrencileri senenin ikinci MUN konferansına katıldılar.

Birinci dönemin sonunda tüm öğrenciler yarıyıl tatili için hazırlanırken okulumuz İngilizce MUN kulübünden sekiz öğrenci HASALMUN konferansında okullarını en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışmaya koyuldular. Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen bu konferans 17 ve 20 Ocak tarihleri arasında süregeldi.

Bu konferansta komiteler, önemli olaylar (örneğin Amerikan Devrimi) ve tarihi etkileyen kişiler vardı. Birleşmiş Milletler uyuşturucu ve suç ofisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi komitelerden ikisiydi. Etkinliğe gitmeden önce öğrenciler çalışmalarını yaptılar, konferanstan bir gün önce de okulda kalıp konferans ve kendi temsil ettikleri komite veya kişiler hakkındaki akıllarına takılan tüm soruları giderdiler.

Chaque élève avait

Bu konferans bu senenin MUN parkurunun ikinci durağıydı. Katılan tüm öğrencilerin MUN deneyimi olduğundan hepsi bu ikinci MUN konferansında çok rahattılar. HASALMUN sayesinde, diğer tüm MUN konferanslarında olduğu gibi, öğrenciler MUN bilgilerine yenilerini kattılar ve etraflarındaki dünya ile ilgili bilgilerini pekiştirdiler. Belirtmek gerekir ki bu konferanslarla öğrenciler çevreleri konusunda daha bilinçli oluyorlar ve sorunlara çözüm üretmede daha iyi oluyorlar.

HASALMUN konferansında katılan tüm öğrenciler çalışmalarını çok güzel bir şekilde yaptılar ancak gruptaki üç öğrenciyi mutlaka belirtmek gerekir :

• “ikinci Kahire Konferansı”nda Winston Churchill’i temsil eden Arda, bu konferansında da en iyi delege ölünü aldı,
  • “Roma Senatosu”nda Antonius Natalis’i temsil eden Eda mansiyon ödülü aldı.
  • “Amerikan Devrimi”nde Philip Livingston’u temsil eden Kerem mansiyon ödülü aldı.

Genç diplomatlarımıza tebrikler !