Hazırlık Sınıfları Entegrasyon Günleri Devam Ediyor…

Entegrasyon çalışmaları çerçevesinde, Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin okula daha rahat adapte olmalarını ve üst sınıflarla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla, 12. Sınıf öğrencilerinin hazırlık sınıflarına mentorluk yapmasını içeren bir proje başlatıldı.

Rehberlik Servisi ve Okul psikoloğumuzun düzenlediği, Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ilk sene, uyum sürecinde yaşayabilecekleri sorun ve zorlukları azaltmak amacıyla başlatılan entegrasyon projesi; öğrencilerimizin benzer deneyimleri yaşamış akranları tarafından desteklenmeyi, aidiyet duygusu hissetmelerine yardımcı olmayı, geçmiş deneyimlerini paylaşarak motive olmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Asıl amaç, yeni gelen öğrencilerin adaptasyon sürecine destek olmak ve okul ortamında birlik, beraberlik ve olumlu bir atmosfer yaratılmasını sağlamaktır.

Projenin ilk aşaması olarak 12. Sınıflardan mentor olarak 20 öğrenci seçildi ve proje ile ilgili bilgilendirildi. Hazırlık sınıfı öğrencileri seçilen 12. Sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

26 Eylül Pazartesi günü, hazırlık sınıfı öğrencileri ve mentorlerin tanışmalarını sağlamak amacıyla iki ders saati süren bir çalışma gerçekleştirildi. Spor salonunda gerçekleşen çalışmada 12. Sınıf öğrencileri ve tüm hazırlık sınıfı öğrencileri verilen yönergeler doğrultusunda ısınma oyunları oynadılar.

Daha sonra 12. sınıf öğrencilerinin kendi sorumlu oldukları hazırlık sınıfı öğrencilerini gruptan bulmaları sağlandı. 12. sınıf öğrencileri, grubundaki öğrencilerle tanıştı. Kendini tanıttı, kendi deneyimlerinden bahsetti ve entegrasyon programındaki görev tanımı ile ilgili bilgi verdi.

Son olarak gruplara verilen malzemelerden, verilen konular doğrultusunda her grup, bir kolaj çalışması yaptı. Çalışmanın sonunda oldukça ilginç resim çalışmaları ortaya çıktı. 12. Sınıf öğrencilerimizin destek verdiği bu çalışmada tüm etkinlikler boyunca öğrencilerin birbirleri ile iletişim içinde oldukları gözlendi.

Çalışmada yer alan 12. Sınıf öğrencilerimize çalışmada verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Aramıza yeni katılan ve tüm öğrencilerimize mutlu, sağlıklı, başarılı bir eğitim-öğretim yılı dliyoruz…!