Hazırlık Sınıflarına Yönelik Dijital Bilgi Yarışması

29 Aralık 2015 tarihinde Hazırlık sınıflarının “Kahoot” uygulamasını kullanarak Ipadleri ile yarıştıkları bir bilgi yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda dört yetenekli öğrenci ödüllendirilmiştir.

Fransızca öğretmenleri 2015 senesini öğrencilerin Fransızca eğitimini ön planda tutarak eğlenceli bir etkinlikle noktalamak istemişlerdir.

Öncelikle her hazırlık sınıfında bir Kahoot yapılıp sınıfın en hızlı ve başarılı dört öğrencisi seçildi. Bu; öğrenciler için eğitsel ve keyifli bir andı.

Bu dört öğrenci 29 Aralık 2015 tarihinde tiyatro salonunda yapılan bilgi yarışmasında kendi sınıfını temsil etti. Tiyatro salonunda yapılan Kahoot dil bilgisi, genel kültür, kelime bilgisi ve Saint Michel Lisesinde hayat gibi birçok değişik kategoriden oluşmuştur.

Yarışmayı daha keyifli kılmak için bazı gönüllü öğrenciler Kahoot’lar arasında sahneye çıkıp Fransızca şarkılar söylediler.

Yarışması sırasında öğrenciler sınıfta yaptıkları gibi, soruları yanıtlamak için tabletlerini kullandılar. Yarışmanın kazananı Hazırlık sınıfı öğretmenleri tarafından hazırlanan soruları en hızlı ve en doğru şekilde cevaplayan grup oldu.

Yarışma sonucunda her sınıfın elde ettiği puan birbirine benzer oldu. Ancak; Hazırlık D sınıfı öğrencileri aldıkları puanlar ile diğer arkadaşlarının önüne geçip bilgi yarışmasının galibi oldular.

Ödüllerini alan bu dört öğrenciyi çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz.

Aynı zamanda bu güzel etkinliği hazırladıkları için Hazırlık sınıfı Fransızca öğretmenlerine de teşekkür ediyoruz.