Hazırlık Sınıflarına Yönelik QR Kod Okuma Yarışması

Frankofoni haftası kapsamında, Hazırlık sınıfları için bir QR Kod yarışması organize edildi ve her sınıftan 4 öğrenci ödüllendirildi.

Bu etkinliğin amacı öğrencilere Fransızca konuşulan ülkelerin kültürünü oyunsal bir aktivitelerle tanıtmaktı. Böylece öğrenciler Frankofon kültürlerin yanı sıra Fransızca dilini de keşfettiler.

Aktivite doğrultusunda her öğrenci grubuna üzerinde kodlar olan bir talimat kâğıdı verildi. Öğretmenlerin videoları olan bu talimatlar öğrencilere bir takım ipuçları vererek onları sorulara götürdü. Sorular okulun kütüphanesi, yıllıklar, bahçe, kantin, Jeanne d’Arc salonu, resim ve müzik odası gibi okulun çeşitli yerlerinde gizliydi. Öğrencilerin hareket halinde olup soru kodunu bulmaları gerekiyordu. Kodu scan edip anladıktan sonra öğrenciler grupları ile araştırma yapıp soruların cevaplarını aradılar. Öğrencilerin işini biraz kolaylaştırmak için onlara Google Form’da bir takıp cevaplar verilip, bu cevaplar arasından doğru olanı işaretlemeleri istendi. Ancak şampiyon olabilmek için tüm cevaplar Google Form üzerinde doldurulup hızlı bir şekilde öğretmene yollanması gerekirdi.

Öğrenciler kodları scan etmek, videoları dinlemek ve anlamak, araştırma yapmak için Ipad’lerini kullandılar. Tümdengelim yöntemi kullanarak hazırlanan bu oyun öğrencileri kendi öğrenmelerinin aktif oyuncusu olmalarına olanak sağlamıştır. Bu çalışmada iş birliği ve hız dilsel beceriler kadar önemli olmuştur.

Tüm grupların doğru cevap sayısı birbirine benzer olsa da her sınıftan bir grup galibiyeti göğüsledi.

Yarışmayı kazanan öğrencileri çalışmalarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.