Hazırlık sınıflarında Frankofoni

Hazırlık sınıfları bu sene öğrenmeye başladıkları Fransızcayı ve Fransız kültürünü kutlamak için şarkı ve oyunlarla dolu bir gün geçirdiler. Öğrenciler “Frankofoniyi” öğrendiler ve bu konuyla ilgili birçok ülke ve kültürlerini keşfettiler.

10 Mart 2017, Saint Michel Lisesi yine yeni hazırlık öğrencileri ile birlikte Frankofoniyi kutladı. Ancak öğrencilerin konuyu biliyor olmaları gerekiyordu. Bunun için etkinlik öncesi öğrenciler sınıflarında, hazırlık sınıfı öğretmenlerinin hazırladığı Frankofon ülke ve kültürleriyle ilgili metinler okudular, videolar ve sunumlar seyrettiler.

Etkinlik günü tüm hazırlık öğrencileri öğretmenleriyle tiyatro salonunda bir araya geldiler. İlk önce quizlet’lerde yarışacak öğrencileri seçmek için rastgele bir seçim yapıldı ve böylece her sınıftan dört öğrenci seçildi. Seçilen 20 öğrenci şu konularda hazırlanan dört quizlet yarışına katıldılar: bayraklar, başkentler, milli bayramlar, mutfaklar. Bu yarışlarda sadece hızlı olmak yeterli değil, öğrencilerin ayrıca doğru cevapları bilmeleri de gerekir! Her quizlet arasında karaoke vardı: farklı sınıflardan öğrenciler sahneye çıkıp önceden seçtikleri Fransızca şarkıları söylediler. Quizlet’lerin sonucunda tüm öğrenciler en iyi şarkı söyleyenleri oylayıp seçtiler. Okul müdürü kazananlara ödüllerini verdi: hazırlık C sınıfından Mehmet , hazırlık D sınıfından Zeynep (quizlet yarışlarının birincileri); hazırlık C sınıfından Başak ve Tuğbanaz (karaoke yarışının kazananları).

Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler sadece sınıf dışına çıkarak eğlenceli ve güzel bir geçirmekle kalmayıp Fransız kültürüyle ilgili birçok bilgi edindiler.