Heyecan Veren Yeni Bir Okul Yılının Başlangıcı

​Yaz tatili sonrasında Saint-Michel Lisesi eğitim kadrosu, öğrencileriyle yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerimiz, yeni sınıflarını görmenin ve öğretmenlerini tanımanın heyecanını yaşıyorlar. Hazırlık sınıfı öğrencileri yeni arkadaşlar edinmenin umudu içinde okullarını keşfedecek, okul kurallarını öğrenecekler özellikle onlar için  yeni bir başlangıç olacak.

​Okul Müdürü; açılış konuşmasında Türkiye’deki  bu zor zamanlarda, tarihe adını yazmış Yunan, Latin, Alman, Fransız ve Türk düşünürleri ile filozofların bilgeliğine ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı. Bu bilgeliğin, onlara verilen eğitimle elde edilebileceğine değindi. Ayrıca lisemizin görevinin, öğrencilere bilgi birikimi sağlamaktan çok daha kapsamlı olduğunu hatırlattı. Görevimizin, birlikte büyüyerek, hümanist değerleri elde eden, sorumluluk sahibi  daha nitelikli gençler yetiştirmek olduğunun ve öğrencilerimizin okulumuzda aldıkları bu eğitimle  daha iyi bir dünyayı  inşa edebilen kişiler olacaklarının üzerinde durdu.

Tüm öğrencilerimize, başarı dolu bir 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı diliyoruz.