Kaytansız Dünya

Hepimizin büyük bir zevkle oynadığı bir  oyuncak olan topacın  sevdalısı ve eşsiz koleksiyoncusu Remzi Karabulut’un güzel ve orijinal sergisini ağırladık. Bu sergiyi genç öğrencilerle dolu bir okulda açmaktan daha iyi bir seçim olamazdı!

4000 yıllık tarihi olan bu değerli oyuncak  koleksiyonunu daha geniş bir kitleye sunma fikri çok hoşumuza gitti. Çin’de ortaya çıkan bu oyun zamanla gelişerek diğer ülkelere yayıldı. Bu sergiyle topacın çömlek, taş, ahşap, bambu ve pişmiş toprak gibi çeşitli maddelerden yapılabildiğini öğrendik.

Bu serginin aracılığıyla Remzi Karabulut bize dünyamızın simgesini gösteriyor: Gezegenimiz.Topaç, dünyamız gibi, kendi ekseninde dönüyor ve hareketli evrenin ince dengesini hatırlatıyor.  İster ne kadar döndüğü ya da ne kadar mesafeyi  kaydığı hesaplanarak ister arkadaşlarımızın topacını devirmeye çalışarak topaç çeşitli şekilde oynanıyor.

Saint-Michel Lisesi, hem öğrencileri hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler için kültür, edebiyat ve bilim alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlerimizin zihnini geliştirebilecek her türlü etkinliğe açık olmak temel ilkelerimizdendir.

Gençler, yaptıkları koleksiyonların sanata dönüşebileceğinin farkında değiller  diğer yandan  koleksiyonerlerin tutku ile bağlandıkları objelerin  unutulmaması ve yüceltilmesine katkıda bulunarak, bu hobinin sanat düzeyine getirilebileceğini de bu sergi ile anlamış oldular.  Bu sergi, yeni nesillere güzelliğin ve eskiyi muhafaza etmenin önemini gösteriyor. Mutlu anlar hatırlanır ve iz  bırakır..! Bize bu hoş dünyayı açan Remzi Karabulut’a bir daha teşekkür etmek istiyoruz. Sergi 3 Mart’a kadar Jeanne d’Arc salonunda açık olacaktır. Keşfetmeniz için sizleri de bekleriz!