Likya Yolu Temiz Kalsın

Saint Michel ve Notre Dame de Sion Fransız Liseleri, Çevre/Permakültür kulüpleri daha temiz çevre için el ele verip Likya Yolu Temiz Kalsın yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, Faralya- Ölüdeniz yürüyüşü boyunca çöp topladılar ve doğaya tohum topları ile meyve çekirdekleri bıraktılar.

Sosyal sorumluluk kapsamında, Fethiye’ye bağlı, Seydikemer’de yer alan Döğer ilköğretim okulunu ziyaret etmişlerdir.

Okuldaki kardeşleri, halk oyunları dansları ile onları karşılamışlardır.Birlikte eğlenceli yarışma oyunları gerçekleştirmişlerdir.

Ayrıca öğrencilerimiz, Döğer ilköğretim okulundaki kardeşlerine kendi yazdıkları Çevre Masallarını okuyarak, doğaya hep birlikte sahip çıkmak için akran eğitimi gerçekleştirmişlerdir.Doğanın renklerini duvarlara aktarmışlardır.

Bu gezi ile, öğrencilerimiz,Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerinin farkına varmış ve bu alanların korunmasında çevre temizliği ile katkıda bulunmuşlardır.

Doğaya tohum topu bırakarak bitkilerin geniş alanlara yayılmasını sağlamışlardır.

Sosyal sorumluluk kapsamında, Döğer İlköğretim okulu ile çevre çalışmaları gerçekleştirerek, farkındalık yaratmışlardır.