Londra’da Buluşma

22 – 25 Şubat tarihleri arasında Saint Michel Fransız Lisesi’nin MUN İngilizce kulübü öğrencileri Londra’daki LIMUN konferansına katıldılar. Burada katılımcılar “Sürdürülebilir Gelişim ve Dijital Çağda İnsan Hakları” konusu üstünde tartıştılar. Tıpkı diplomatlar gibi öğrencilerimiz farklı komitelerde okullarını temsil ettiler.

İngilizce MUN kulübü öğrencilerinden dokuz kişi Londra’daki London International MUN konferansında geleceğin politikacıları, tarihçileri ve bilim adamları ile buluştular. Burada güncel dünya meseleleri üstüne fikir alışverişinde bulundular.

Uzun haftasonu açılık töreni ile başladı. Bu törende Birleşmiş Milletler’den iki diplomat konuşmalarını yaptılar ve ardından da sorulara yanıtlar verdiler. Onları dikkatlice dinledikten sonra öğrenciler kendi komitelerine dağıldılar ve böylece LIMUN konferansları başlamış oldu. Bu organizasyon sadece ileri ve orta seviye öğrencilere değil ayrıca MUN’e yani başlamış başlangıç seviyesi öğrencilerine de tartışma fırsatı sundu. Saint Michel öğrencileri yedi farklı ülke ve iki farklı topluluklarda olmak üzere dokuz farklı komitelerde yerlerini aldılar : BM Gelişim programı, BM Çevre Programı, Dünya Sağlık Örgütü, Özel Politika ve Sömürgesizleştirme Komitesi, BM Cinsiyet Eşitliği için Beraberlik ve Kadınların Güçlenmesi, Sosyal İnsancıl ve Kültürel Komite, Afrika Birliği, UNICEF ve BM Yönetici Konseyi.

İki gün boyunca öğrenciler dünyadaki güncel konular hakkında bilgilenme ve sorunlar konusuna bilinçlenmenin yanı sıra farklı ülkelerde üniversite öğrencilerini tanıdılar. Böyle arkadaşlıklar onlara bilgilenmenin yanı sıra bu ülkelerdeki eğitimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladılar.

MUN konferanslarının asıl amacı katılımcıların uluslararası tartışmalarda insan haklarını destekleyen konuşmalar yapmalarını öğretmek. Bu ve bunun gibi deneyimlerle öğrenciler çeşitli ülkelerin yerlileri ile etkileşimde bulunma şansını elde ettiler. Ayrıca uluslararası ilişkiler ve diplomasi konularında da beceriler edindiler, ve tabi ki MUN konferanslarının en önemli unsuru olan farklı kültürleri tanımak ve karşısındakini tanımak.