Lyon ECAM ile mühendislik alanında çift diploma programı

Mühendislik okulu ile oluşturulan ve öğrencilere çift diploma almalarını sağlayacak yeni bir uyum projesi okulumuz fen öğrencilerine tanıtıldı.

Saint Michel Lisesi, özelikle Fransa’da mühendislik okullarıyla bağlantılı olarak öğrencilerine farklı bakış açıları sunma imkânını incelemektedir. Türkiye’deki eğitim sisteminin farkı üniversite de mühendislik eğitimi alınabilmesi Fransa’ da ise bu eğitimi “grands écoles d’ingénieur’ün ” vermesidir.

11.sınıf fen bölümü öğrencileri, Türkiye ve Fransa çift diplomalı eğitim projesi ile ilgili bilgilendirilmek üzere bir konferansa katıldılar. Fransa’nın en iyi mühendislik okullarından L’ECAM de Lyon bu projenin bir parçası.

Yaşar Üniversitesi (İzmir) ve mühendislik okulu ECAM Lyon ’nu kapsayan, çift dille (İngilizce Fransızca) yapılacak olan bu 5 yıllık eğitimin ilk iki yılı Yaşar Üniversitesinde ve sonraki üç yılı ise Lyon’da L’ECAM kampüsünde gerçekleşecektir. Bu eğitimin sonunda öğrenciler, ECAM mühendislik diploması “sanat ve iş” ve Yaşar Üniversitesi makina mühendisliği “lisansını” alacaktır.

Amaç, onlara özgeçmişlerine (cv)değer katacak Fransa ve Türkiye’de tanınan çift diploma şansı vermektir.

Bu çok dilli yüksek eğitim projesi sayesinde Fransız okullarından veya çok dilli eğitim veren okullardan mezun olan öğrencilerimiz Fransızca ile ilişkilerine devam edebileceklerdir.

Pascal Boulon, ECAM Lyon’un eğitim müdürü ve Marie-Claire Perbet Tekin, Bizim Okul vakıf koordinatörü, öğrencilerimize üniversite eğitimlerine Türkiye’de başlayıp Fransa’da tamamlayabilecekleri ve mühendislik diploması alacakları bu yenilikçi eğitimi tanıttılar.

İlgilenen öğrencilerle tanışıp sorularını daha detaylı cevaplandırmak adına ikinci bir toplantı 2016 sonbaharında tekrardan organize edilecektir.

LYON – ECAM Konferansı 1 from Lycée Saint Michel on Vimeo.

LYON – ECAM Konferansı 2 from Lycée Saint Michel on Vimeo.