Medyatek

Fransız Saint-Michel Lisesi Medyateği

Medyatek bir çalışma ortamı sunmanın yanı sıra, aynı zamanda da her öğrencinin bilgilenmek, araştırma yapmak ya da kitap okumak amacıyla gelebileceği bir mekandır.

Öğrenci medyateğe ne zaman gelebilir ?

Medyatek her okul günü,7:30 ile 15:30 saatleri arasında açıktır.

Öğrenciler ,

• teneffüs saatinde yalnız başlarına,
  • ders saatlerinde öğretmen eşliğinde

medyateğe gelebilirler.

Öğrenci medyatekte hangi kaynakları bulabilir ?

• sözlükler ve ansiklopediler,
  • romanlar, tiyatro eserleri, şiir kitapları, masal kitapları, çizgi romanlar,
  • ders kitapları,
  • kaynak kitaplar (konularına göre ayrılmış),
  • çeşitli konularda dergiler,
  • DVD’ler,

Ayrıca internet erişimi olan bilgisayarlar ile bir fotokopi makinesi de mevcut.

Medyatek, her öğrencinin haklarının ve görevlerinin olduğu ortak bir çalışma alanıdır.

Öğrenci olarak medyatekteki haklarım nelerdir ?

• Burada bulunan kitapları okuyabilir, kitap danışabilirim.
  • Başkalarının çalışmasına daima saygı göstermek kaydıyla, tek başıma veya başkalarıyla çalışabilirim.
  • Internete bağlanmak için bilgisayarları kullanabilir; bir metni WORD, EXCEL,…vs olarak biçimlendirebilir veya çıktı alabilirim.
  • 2 dokümanı aynı anda ödünç alabilirim: Kitapları 15 günlük bir süre için, dergi ve DVD’leri bir haftalık bir süre için ödünç alabilirim (sözlükler ve ansiklopediler ile ayın dergileri bunun dışındadır).
  • Kütüphane sorumlusuna kaydımı yaptırdıktan sonra fotokopi çekebilirim.
  • Fransa’da yüksek öğrenim hakkında sorular sorarak bilgi alabilirim.
  • Konferans, tiyatro gibi kültürel etkinlikler hakkında bilgi alabilirim.
  • Öğrenci olarak medyatekteki görevlerim nelerdir?
  • Arkadaşlarıma saygı göstermeliyim: Kibar ve sakin olurum, cep telefonumu kullanmam.
  • Eşyalara saygı göstermeliyim: Dokümanlara ve bilgisayarlara zarar vermem.
  • Ortama saygı göstermeliyim: Çıkmadan önce masamı ve sandalyemi düzeltirim, çöplerimi çöp kutusuna atarım, medyateğe asla yiyecek ve içecek getirmem.
  • Ödünç aldıklarımı zamanında getirmeliyim çünkü diğer öğrencilerin de ihtiyaçları olabilir. Bunları getirdiğime dair bilgisayara not etmesi için kütüphane sorumlusuna bizzat kendim vermeliyim.
  • Bir dokümanı kaybedersem veya ona zarar verirsem kütüphane sorumlusuna haber vermeliyim.