Medyatekte Pedagojik Etkinlikler

Klasik Bir Masalın Günümüze Uyarlanması

Terk edilmiş bir fabrikada Prensler Balosu düzenleniyor, duvarları grafitiler süslüyor, Külkedisi ise şampanya içip Prensi dansa kaldırıyor. Geceyarısı saat 12, Prens koşarak uzaklaşıyor, ancak ayakkabısını düşürüyor…

Masal tanıdık, ancak öğrenciler şaşkın. Gülümseyerek birbirlerine bakıyorlar, Külkedisi’nin çağdaş ve komik bir uyarlaması olan “Au bout du conte” filmini anlamaya çalışıyorlar. Etkinliğimize de bu şekilde başlamış oluyoruz… Yaratıcıklarını konuşturup klasik bir masalı günümüze uyarlama sırası şimdi öğrencilerimizde. İlk olarak, öğrencilerimiz üzerine çalışacakları masalı kurayla çekiyorlar, ardından masalın anlatım yapısını inceleyip masalı yeniden kurgulayarak çağdaş hale getiriyorlar.

Medyatekte yapılan çalışmada öğrenciler, özgün anlatım yapısını koruyarak masalı yeniden kaleme alıp modern hale getiriyorlar. Ardından “Comic Life” uygulamasını kullanarak kendilerini sahneye koyuyor ve masalı bir fotoromana dönüştürüyorlar.

“Pamuk Prenses ve 7 Cüceler” ‘in yerini ” Ingrid ve 7 Roman” alıyor, “Uyuyan Güzel” ise “Komadaki Güzel” ‘e dönüşüyor. Eğlenceli tarafının yanı sıra, bu etkinlik sayesinde öğrenciler yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini özgür bir şekilde yazılı ve sanatsal olarak anlatabildiler.

le-petit-chaperon-rouge

le beau et la bête