Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne Gezi

13 Haziran, Pazartesi günü 9. Sınıf öğrencilerimizle birlikte Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ziyaret edildi. Yaklaşık 32 dönümlük arazi üzerine kurulu olan bahçe, Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşinin hatırası için 1995’te kurulmuştur. Bugün halen bilimsel araştırmalar yapan öğrencilere hizmet etmektedir. Bahçe 7 farklı toprak adaya sahip olup her adada farklı türlere ait bitkiler ve Türkiye’deki çeşitli endemik bitkiler sergilenmektedir. Bahçede bulunan İstanbul Adası 18. Yüzyıl’da İstanbul bahçeleri görüntüsüne sahip olup sadece İstanbul’da yetişen 20 farklı bitki türünü içermektedir.

“172 farklı tür bitki bulunan Botanik Bahçe’yi ziyaret ettik. Bu gezinin, daha önce görmediğimiz bitkileri keşfetmemiz açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Örneğin, meyan kökü bitkisinin 3 ovaryumu olduğunu öğrendim. Ayrıca, orada çalışan öğrenciler diğer bitkileri kolayca üretebilmek adına çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Bahçede yer alan “Ertuğrul” adındaki toprak ada çok ilgimi çekti. Bu toprak ada, adını 1890 yılında Japonya’da batan bir gemiden almaktadır. Vatanına dönmeye çalışırken o gemide hayatını kaybeden 527 denizcinin anısına Japon Sakura Vakfı 2005 yılında ülkesine özgü olan Japon Sakura Kirazı fidanlarını bu bahçeye bağışlamış. Bizlere bu denli güzel bir tecrübe yaşatan tüm öğretmenlerime teşekkür ederim. ”  Zülal-9D

Bahçede bulunan farklı türlere ait sucul ve toprak bitkisi örnekleri öğrencilerimizin ilgisini fazlasıyla çekti. Öğrencilerimizin ilgiyle gezdikleri botanik bahçe sergilediği bir çok farklı tür bitki ile 9. sınıf öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirmesini sağladı.