Pierre Loti CP Sınıflarıyla Sanat Buluşmaları

Farklı sınıflardan 16 öğrenci ve Hande Hanım, 6 yaş  hazırlık öğrencilerine seramik, müzik, kutu oyunları, Karagöz tiyatrosu ve Origami gibi  sanatsal etkinlikleri Fransızca düzenlemek için Beyoğlu’nda bulunan Fransız İlkokulu Pierre Loti’ye gittiler.

İlkokulun müdürü, Bayan Lucas-Girardville, öğretmenleri ve öğrencileri memnuniyetle karşılarken, genel olarak Fransız okulu Pierre Loti hakkında da bazı bilgiler verdi.Daha sonrasında  Fransız eğitim sistemini anaokulundan liseye kadar anlatmak için öğrencilerimizi bir araya getirerek, Saint-Michel gibi bir francophone lisenin eğitim sistemi ile olan farklılıkları anlamalarını sağladı.

Öğrencilerimiz, CP sınıflarında etkinlik düzenlemek için  gruplara bölündüler. Pierre Loti küçükleri büyükler için şarkı, kitap okumaları ve kaplama oyunlarını hazırlamışlardı. Çok hoş bir karşılaşma oldu.

Çocukların  aralarında dayanışma, kardeşlik ve iletişim kurmalarını kutlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen bu buluşma ve sıcak karşılama öğrencilerimizin çok hoşuna gitti. Bu hoş buluşma için öğrencilerimizi bir araya getiren Pierre Loti çalışanlarına teşekkür ederiz.