Piyano ve Kontrbas Resitali

15 Kasım Akşamı; Boğaziçi Sanat Akademisi ve Saint-Michel Lisesi ortaklığında gerçekleştirilen “Pelinnur Işıkçı Mehmet Sait Ortaç Piyano ve Kontrbas Resitali” izleyenleri büyüledi.

1996 ve 1998 doğumlu genç yeteneklerin sahne aldığı zengin programda müzikseverler,

L.V. BEETHOVEN, ADOLF MİSEK  ve SERGEİ KOUSSEVİTZKY’den eserler dinlediler. Konser sonrası tekrar sahneye çağrılan genç sanatçılar, konukların büyük beğenisini kazandı.

1996 yılında İstanbul’da doğan Pelinnur Işıkçı, Doç. Burcu AKTAŞ URGUN ile piyano eğitimine başladı. 2012 yılında Stéphane Blet, Zoe Samsarelou ve Hilary Demske’nin ustalık sınıflarına katıldı. 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Genç Orkestrası ile Robert Koleji’nde W.A. MOZART re minör Piyano Konçertosunu seslendirdi. 2014 yılı içerisinde Hüseyin Sermet ile çalışma fırsatı buldu ve Avusturya Salzburg’da Paul Gulda ile çalıştı. 2015 yılında Salzburg Universtàt Mozarteum’da Prof. Rolf Plagge’nin ustalık sınıfına katıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca gittiği Karol Szymanowski Müzik Akademisi’nde piyano eğitimini Prof. Jozef Stompel ile sürdürdü ve birçok oda müziği ve solo konserde yer aldı. 2017 yılında tekrar Avusturya Salzburg Universtat Mozarteum’da Prof. Claudius Tanski’nin ustalık sınıfına katıldı ve yapılan seçmeler sonucu “Akademia Konzert” etkinliğinde konser verme fırsatı buldu. Okul içinde ve dışında resitaller veren Pelinnur Işıkçı, piyano eğitimine lisans IV öğrencisi olarak halen Prof. Esin ONAY KANBEROĞLU ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda devam etmektedir.

1998 yılında Mardin’de doğan Mehmet Sait Ortaç, müzik eğitimine Burcu Özbak Cebeci’den aldığı keman dersleri ile başladı. Devlet Konservatuvarlılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Süleyman San Kontrbas Yarışması’nın ustalık sınıfı dahilinde Matthew Mcdonald, Rick Stotjin, Oliver Thiery ve Klaus Stoll gibi ünlü kontrbasçılar ile çalışma fırsatı buldu. Bunların yanı sıra 2016 yılında Robert Black ve Bary Green’in ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı.  2015 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda bulunma hakkı kazanan Mehmet Sait Ortaç, Rengim Gökmen, Gürer Aykal ve Antonio Pirolli gibi ünlü şeflerle çalıştı. Boğaziçi Sanat Akademisi, Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Eğirdir Ayastefanos Kilisesi ve Eskişehir Bach-ce Sanat Akademisi’ de resitaller verdi. 2010 yılında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Arda Ardaşes Agoşyan ile başlayan kontrbas eğitimini, tam zamanlı olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda sürdürüyor.