Saint-Michel İspanya’da

Sanatın her alanının farklı kültürlere ait farklı beğenenleri vardır. Lakin müzik herkesin nabzını tutabilecek en birleştirici ve bütünleştirici kısmıdır.Dilini bilmediğiniz bir ülke de dillerini bilemediğiniz başka başka insanlarla bir araya gelerek dostluklar kurabildiğimiz en saf araçla İspanya daydik.

30 Nisan-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında İspanyanın Lloret de Mar adlı küçük tatil kasabasın da yapılan Sea Sun Festivali kapsamında müzik adına büyük paylaşımlarda bulunduk.. Her yaş grubundan müzisyenin ve her kategoride sanatını icra etmek için gelen grupların ağırlandığı böyle büyük ve kapsamlı bir organizasyonun bir parçası olabilmek son derece onur vericiydi.

Final gecesi bizimle aynı kategoride yarışmak üzere pek çok profesyonel müzisyen sahne aldı. Değişik enstrümanlardan kurulmuş orkestralardan,büyük senfoni orkestralarına kadar her tip orkestra final gecesi rakibimiz oldu. Sıra bize geldiği zaman ise heyecanımız doruklara ulaştı.. Şarkıları söylemeye başladığımızda salondan gelen tepkilerden herkesin ne kadar keyif almaya başladığını o kadar rakibin arasında farklı  olduğumuzdan emin olmuştuk.Çünkü ”Biz şarkıları söylerken jüri üyeleri bizi cep telefonuna kaydediyordu” dedi Zeynep – 11 D

Aslında final gecesinde sahneden indiğimizde aldığımız tepkilerden bizim için sonucun ne olacağı  belli gibiydi. Ama listede ismimizi görmek heyecanların en keyiflisiydi.

İspanya’da geçirdiğimiz bu heyecan dolu ve unutulmaz günleri hayatımız boyunca unutamayacağım. Böylesine büyük ve önemli bir organizasyon’un içinde yer almak ve böylesi önemli bir ödüle layık görülmek emeklerimizin karşılığını büyük bir biçimde geri almanın gururu ve mutluluğu paha biçilmezdi. O gün ve sonrasında yaşadığımız eşsiz gurur ve mutluluk inanılmazdı.”Selin 11A”

Gala gecesinde Pere Torrent adındaki  büyük bir meydanda sahneye çıktık. Hava soğuktu ama biz sahnedeyken gelip geçen insanların alkışları,durup bize eşlik edişleri, bizimle birlikte şarkıyı söylemeleri havayı ısıtmıştı.Sahneden inip tekrar ödül için sahneye davet edilişimizde grubumuzun  ve okulumuzun adının anons edilmesi ile mutluluğumuz katlandı. Yarışmış olduğumuz kategoride Uluslararası İkincilik ödülünü kazanmıştık.. Güzel bir ekiple,güzel bir festivalde, bir başarılı olmanın verdiği mutluluğun tarifi yok.