Saint-Michel Savoie’nın karlı pistlerinde

14-21 Ocak 2017 tarihleri arasında 20 kadar öğrencimiz birinci dönemin son haftasını Fransa’nın dağlarında, kar tatilinde geçirdiler.
Uçağımız Lyon’a indiği andan itibaren kar bizi karşıladı. Zaman kaybetmeden otobüsle kış sporları merkezi La Toussuire’a ulaştık ve hemen ertesi gün pistlere inmek için hazırlıklarımızı yaptık.Bazıları için kayak, bazıları için snowboard, herkes için çizmeler, batonlar ve kasklar ayarlandı.
Pazar gününden itibaren öğrenciler karla kaplı pistlerin keyfini çıkardılar ve kendilerine günde 4 saat ders veren eğitmenleri ile kaynaştılar. Dondurucu soğuğa rağmen, her gün muhteşem bir güneş eşlik etti bize.
Kayak sporlarının yanında bu tatil süresince öğrenciler, oraya vardığımız andan itibaren gerek eğitmenlerle gerek Chalet de Lyon çalışanlarıyla iletişime geçerek Fransızca pratik yapmış oldular. Alpler’de geçirdikleri bu günlerin, öğrencilerde çok güzel anılar bıraktığına ve tekrar gelmek isteyeceklerine hiç şüphe yok !