Saint-Michel Tarihi bir Yarışmada

Yılların eskitemediği, her kuşağa hitap eden uluslararası ve popüler bir yarışma olan San Remo Müzik Festivali için Ariston Tiyatrosu’ndaydık.

1951 yılında İtalya’nın San Remo şehrinde düzenlenmeye başlayan uluslararası müzik yarışması, tarihte birinci olan pek çok şarkıcının yıldızının parlamasına vesile olmuştur. San Remo’da yapılan müzik yarışmasında yarışma birincileri de Eurovision şarkı yarışmasında İtalya’yı temsil etmişlerdir.

Gençler için yapılan organizasyonda, farklı kültürlerden gelen genç yetenekleri bir araya getirerek hem kültürel renklerini, hem de kendilerini sanat adına geliştirebilme şansı sunulmuştu. Bu yıl bu şansı yakalayan okullardan biriydik.

Ariston Tiyatrosu, tavanındaki muhteşem resimleri ile herkesi büyülüyordu. Pek çok tarihi şehre kıyasla San Remo ve Ariston Tiyatrosu hala çok dinç.

”Gücünü her yıl ağırladığı gençlerden, genç sanatçılardan alıyor” demişti organizasyon yönetici olan Paolo Alberti.

Otelin bahçesinde yaptık ilk provamızı. Otelin önündeki parkurda koşan ve bisiklet yolundan geçen bisikletlilerin yüzlerindeki tebessüm birazcık şımarmamızı sağladı. Çünkü yüzlerindeki ifadeden, duydukları müzikten keyif aldıklarını okuyabiliyorduk.

Sahneye çıktığımızda çok heyecanlandık. Aslında yarışma akşamdı. Ama o sahne, o sahnenin tecrübesizliği, omuzlarınıza öyle bir yükleniyordu ki heyecanınız, işinizi iyi yapma şımarıklığını hissetmenize engel oluyordu.

Akşam olduğunda bu gece için hazırdık; ne olduğunu anlamadan sahnede bulduk kendimizi. Provadaki heyecanımız, milyonla çarpılmış şekilde sahnemize yansıdı.

“İlk ritimde gözlerim doldu” . Burak

“Flütten çıkan bu sesi daha önce hiç duymamıştım” Selin.

Ödül töreninden önce okullar, San Remo sokaklarında kortejle yürüdü. Yürüyüşte seslendirdiğimiz şarkılara San Remo halkı, alkışlarıyla eşlik etti. Çok güzel ve gurur verici bir tabloydu.

Tarihi bir yarışmaya katılmak, farklı projelerden yeni şeyler öğrenmek güzel bir deneyimdi. En önemlisi de kendimizi gördük.