Sainte Pulchérie Lisesi Tenis Turnuvası

Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin bu sene 14-15 mayıs 2018 günlerinde Fenerbahçe Dalyan Club’da düzenlemiş olduğu Fransız Liseleri arasındaki tenis turnuvasında yirmi altı öğrencimizle okulumuzu temsil ettik.
İki gün süren turnuva, birbirinden heyecanlı aynı zamanda çekişme dolu maçlara sahne olmuştur.Öğrenciler, rakip ve aynı zamanda arkadaş olmanın farkına vardıkları bu etkinlikte aldıkları derecelerle farklarını göstermişlerdir.Dört farklı kategoride yapılan maçlarda okulumuz öğrencilerinden;  Efehan F. (11-C) lisanslı erkeklerde ikinci, Eda G. (11-B) lisansız kızlarda birinci , lisanssız erkeklerde Doğan Batuhan D. (10-A) birinci, Mehmet A. (11-D) ikinci ve lisanslı kızlarda Doğa E. (Hz.-C) ikincilik ödülünü almıştır. Turnuva boyunca örnek öğrenci ve sporcu olarak okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz  turnuva ile ilgili fikirlerini paylaştılar.

“3 senedir düzenli olarak gittiğimiz tenis turnuvaları bizim için aşırı keyifli bir gelenek halinde geldi.Her turnuvanın bitiminden sonra bi sonraki seneyi bekliyoruz.Okuldan biraz da olsun uzaklaşıp,stres atma şansını bize veren bu turnuvalar,okulumuza 4 farklı kategoriden kupaları da kazandırmayı sağlıyor.Fransız okullarının katılımıyla gerçekleşen bu turnuvada,farklı okullardaki arkadaşlarımızla da vakit geçirme şansı buluyoruz ve turnuvalarda tenis seviyemizi de geliştiriyoruz.” Efehan F. 11-C

“Yapılan tenis turnuvasının sonunda galip gelemesem bile bu turnuvada yeni insanlar tanımış,farklı teknikler öğrenmiş oldum. Bana bir deneyim olmuş oldu.Önemli olan kazanmak değil,katılmaktır” Duru U. Hz.-B