Sekizinci LS Dreams Proje Yarışması

Bu yıl, Biyoloji öğretmenimiz Milena Kuyumciyan ile uluslararası LS Dreams proje yarışmasına ‘’Sağlık’’ kategorisinden katıldık.

Çok farklı düşüncelerle ve yepyeni fikirlerle bir araya gelip başladığımız projenin bu kadar gelişeceğini ve sonucunun bu kadar güzel olacağını hiçbirimiz tahmin etmemiştik. Yoğun beyin fırtınalarımızın, fikir alışverişlerimizin ve çalışmalarımızın yanı sıra motivasyonumuzun daima yüksek olması bizi başarıya ulaştırdı.‘’Smart Pacemaker’’ adını verdiğimiz projemizde, kalp pili olan hastaların yaşama şanslarını artırmak ve bakıma muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak amacıyla bir sistem geliştirdik. Yeni bir buluş yapmanın ve insanlara, dünyaya faydalı olmanın verdiği heyecanla karşımıza çıkan bütün zorlukları aştık. En başta birbirimize söz vermiştik: “Kazansak da kazanamasak da biz bu projeye varız!” Bütün emeğimizi ortaya koyarak canla başla çalışmaya hazırdık. Farklı fikirler geliştirip projemizi ilerletmeye başladık. Kalp pilinin datasını “Lifesaver Wristband” adını verdiğimiz bilekliğimize aktarıp bir yazılım aracılığıyla acil yardım sistemini harekete geçirmeyi hedefledik. Uzun süren bir araştırma ve çalışma sürecinden sonra gerekli bağlantıları sağlayıp sistemimizi hayata geçirdik.

Ve tüm çabalarımızın karşılığını aldık. Birinci olduğumuzu duyduğumuz andaki sevincimizi ve heyecanımızı unutamıyoruz. Büyük Jüri tarafından projemizi sunmak ve ödülümüzü almak için Barselona’ya davet edildik. Bu süreci tecrübe ettiğimiz için çok mutluyuz. Bize rehberlik eden ve motivasyonumuzu daima yüksek tutan öğretmenimiz Milena’ya ve okul projelerine bizi teşvik eden, her zaman destekleyen müdürümüz M. Ducrot’ya çok teşekkür ederiz. Hayal ettiklerimizi hayata geçirdiğimiz bu projeyi Türkiye dışında da sunacak olmamızın gururunu taşıyoruz. 10 Mayıs’ta İspanya’ya kalkacak uçak için gün sayıyoruz. Orada geçireceğimiz 4 gün için çok heyecanlıyız.

Ekin, Ece, Şiir de 11 A