Seramik Günlerine Katıldık

Aile, çevre ve en önemlisi alınan eğitim ile şekillenir, hayat. Olumlu yönde pekişmesini sağlayan unsurların başında da spor ve sanat yer alır. Yeteneğin olduğu alanının bulunması şanstır kimi zaman. İlgi duyulan her alanda öğrenmek, istek ve gizli destek şart olandır.

Eğitim kurumları içinde ne kadar çok sosyal etkinliklere yer verilirse, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı gelişimleri için en büyük destek veriliyor demektir. Sayısal -sözel, doğru eğitimin verilebilmesi açısından,  gençlerimizin diğer yönlerinin de eğitilmesi gerektiği bilimsel bir gerçektir.

Saint-Michel Fransız Lisesi, öğrencilerine sağladığı sınırsız kulüp eğitimleri ile diğer Liselere göre çok farklı, sosyal, toplumsal bir eğitim vermektedir. Seramik atölye çalışmaları ile şekillenmeyi ve kalıp dışı yaşayabilmeyi sunmaktadır. Kendi öğrencileri dışında konuk okulların öğrencileri ile de imkânlarını paylaşmanın neşe ve keyfini öğrencilerine yaşatmaktadır.

Okulumuza giren bir öğrencinin hazırlık sınıfındaki hali ile, severek tercih ettiği bir kulüp çalışmasının da yadsınamaz katkısıyla, mezuniyeti sırasındaki hali gözlemlemeye değer. Üretmek düşünmeye, düşünmek doğru üretime ve yaşamaya varıyor. Taze zihinlerin doğru yol alabilmesini, hayatlarını doğru yönlendirebilmelerini sanat yönlerini besleyerek yapabiliriz.

Ulusal ve uluslararası sanat platformunda yer alan seramik sanatçılarımızdan amatörce uğraşanlara kadar 1000 e yakın eserin 3 ayrı mekanda sergilendiği, konularında uzman akademisyenler tarafından yeni tekniklerin uygulamalı anlatıldığı atölye çalışma ortamı sunan 3.Istanbul Seramik Sanat Günleri ‘ni ziyaret ettik öğrencilerimizle.

Kil ile şekillenen birbirinden farklı yüzlerce eseri izlerken, farklı malzeme katkıları ile de seramik sanatının günümüzde geldiği noktayı gözlemlemiş olduk.

Sanat dünyayı yansıtan bir ayna değildir, dünyayı şekillendirebileceğimiz bir çekiçtir.