Şiir; Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan makale

Frankofoni ayı, Cumhuriyet Gazetesinin katkılarıyla gerçekleşen büyük makale yarışmasının ödül töreni ile tamamlandı.

Frankofoni ayı olan mart ayının başında, Cumhuriyet gazetesinin katkılarıyla 9.sınıf öğrencileri için bir makale yarışması açıldı. Bu yarışma, Fransızcanın Türkiye’deki genç neslin üzerindeki etkisinden yola çıkarak yabancı dilin öğrenilmesinin öneminin anlatılacağı bir gazete haberi yazmak olacaktı.

30 Mart Çarşamba günü Sayın Figen Atalay eğitim bölüm editörü, jürinin özelikle dikkatini çeken makaleleri ödüllendirmek üzere geldi.

Her sınıfta birçok makale beğenildiğinden seçim yapmak özelikle zor olsa da 4 öğrenci diğerlerinden ayrıldılar : 9 A’ dan Hatice Buse, 9 B’den Kerem, 9 D’den Elif Nur ve özelikle yarışmanın birinciliğini kazanan 9 C’den Şii. Şiir arkadaşlarının önünde makalesini okudu ve yazarlık yeteneğinden dolayı arkadaşlarından çok alkış aldı.

Ödül töreni sırasında, dillerin eğitimde nasıl bir fark yarattığından, yeni ufuklar açtığından ve diğer ülke vatandaşları ile kaliteli bir iletişim sağlanacağından bahsedildi. Ve ayrıca profesyonel bir gelecek için göz ardı edilmemesinin gerekliliği hatırlatıldı.