Şirince Matematik Köyü’ne Gezi

Öğrencilerimizle, Şirince Matematik köyüne yapılan eğitim amaçlı gezimiz öncesi Kuşadası ‘ında konaklayan öğrenciler sabah köye doğru yola çıktılar. Öğrencilerimiz için çok farklı bir deneyim oldu. Kendilerini şöyle ifade ettiler :

“Şirince’deki Nesin Vakfı Matematik Köyü’ne düzenlediğimiz gezi, okul dışındaki farklı faaliyetlerle eğitimin sürdürülebileceğine dair güzel bir örnek oldu. Köyde devasa bir kütüphane vardı. Hatta bu kütüphanede,  köydeki ilk gecemizde  Ali Hoca’nın bize ödev olarak verdiği matematik problemini çözmek için hep beraber pijamalarımızla soğuk terler döktük.

Köyün sosyalleştiği yer Bol Kepçe Lokantası, tanıdık tanımadık tüm köyün birlikte yemek yediği, çay içtiği ve sohbet edip dertleştiği en önemli toplanma  noktasıydı. Bu gezi hepimiz için unutulmaz bir deneyimdi.

Selin-11A

“ Köye varınca doğanın güzelliği, huzuru ile  karşılaştık. Matematik Köyü’nün tanıtımı sonrasında Ali Nesin’le derslerimize başladık. Ardından Volkan Hoca’mızla fizik dersimizi yaptık. Sonrasında  Maketköy’e

St Jean Bazilikası’na ve Selçuk Müzesi’ne doğru yola çıktık. Öğle yemeğimizin ardından Meryem Ana’ya Efes’e ve Yedi Uyuyanlar Mağarası’na giderek gezimizi sonlandırdık.
Son günümüzde, Ali Nesin’le gerçekleştirdiğimiz  dersimizin ardından köyden ayrılıp İzmir’e doğru hareket ettik. Arkadaşlarımla ve hocalarımla çok keyif aldığım kültürel  ve pedagojik bir  gezi oldu.

Elif-11A

Köy çok güzeldi, böyle bir ortamla karşılaşmayı beklemiyordum. Selçuk’taki emekli bir fizik öğretmeninin yaptığı Maketköy’e  de gittik. Çocukluğundaki köy hayatını, maketler yardımıyla bizlere yaşattı.

İlk akşam,   Ali Nesin’in sabahki derste verdiği o can alıcı  soruyu çözmek için, pijamalarımızla kütüphaneye koştuk. Hocalar hayretle bizi izliyorlardı. Pek normal bir durum değildi.

Ali Nesin’in şu iki cümlesi bizi derinden etkiledi:

“Aslında hep başarılı olan insan başarısızdır”,

“Her harfin hakkını verin, her harfin gözükmeye hakkı vardır”.

Bu iki cümleyi hayatım boyunca unutmayacağım. Bu geziye iyi ki katılmışım. Ali Nesin’i tanıma şansı elde ettim.

Aras -11A