Tekrar merhaba Y-MUN!

MUN parkuru başlasın!

Düşünme ve tartışma kulübü olan MUN kulübü öncelikle öğrencileri dünya ve dünya meseleleri hakkında bilinçli kılmayı amaçlar. Ayrıca tartışma ve kendi fikrini sağlam kanıtlarla savunmaya önem verir. Birkaç aydır yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sonrası (teorik çalışma), MUN dünyasına adım atıldı. Bu ilk adımın adı YMUN’di.

Bu yılki öğrencilerimiz, her sene olduğu gibi bu sene de 18 – 20 Aralık 2015 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen MUN konferansına katılarak senenin açılışını yaptılar. 10 öğrenci delege, bir öğrenci ise oturum başkanı olarak konferansta bulundu. Öğrenciler Kazakistan, San Marino ve Malezya ülkelerini farklı komitelerde temsil ettiler. 3 gün süren tartışmaların ardından sorunlar üzerine ortak sonuçlara vardılar.

Kulüpteki öğrencilerin hepsinin MUN macerasında ilk deneyimleri olmasına rağmen her biri çalışkan tavırları ve katılma çabalarıyla okulu güzel bir şekilde temsil etti. Katılan tüm öğrencilerin arasından 9C sınıfından Ege Çoban, kendi komitesindeki ciddi çalışma ve durmadan içinde bulunduğu sağlam tartışmalarından ötürü “Honorary Mention” ödülünü aldı.

Her birine tebrikler!