Üniversite gezilerimizi tamamladık…

Sene boyunca gerek okulumuza davet ederek, gerekse öğrencilerimizle ziyaret ederek birçok üniversite tanıtımını gerçekleştirdik.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız; 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek, motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Aynı amaçla, mesleki tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz üniversite tanıtımlarını Mayıs ayında son iki geziyle tamamladık. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için gerçekleştirilen gezilerin ilki 13 Mayıs 2016 Cuma günü Çekmeköy’deki Özyeğin üniversitesi’ne oldu. Geziye 12. Sınıf öğrencileri katıldı.

Mayıs ayında yapılan gezilerin ikincisi ise 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı, Sarıyer’de bulunan Koç Üniversitesi’ne gerçekleşti.

Her iki üniversitede de tanıtım ekibinde çalışan öğrenciler öğrencisi oldukları üniversiteler ile ilgili sunum yaptılar ve okulları hakkında bilgi verdiler.  Sunumlarda kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları, sosyal yaşam hakkında bilgi verildi ve üniversitenin genel tanıtımı yapıldı .Ayrıca öğrenciler bu tanıtımda merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular.

Öğrencilerimize her iki üniversiteyi doğrudan tanıma olanağı sunan gezilerde; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, iki okulun da fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.