Üniversite Sınav Sisteminde Önemli Noktalar

Rehberlik etkinlikleri çerçevesinde “12 Ocak  2016 Salı günü; 12. sınıf öğrencileri için, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü 11. Sınıf öğrencilerimiz için ’’Üniversite Sınav Sisteminde Önemli Noktalar’’ konulu bir seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Bilgi Üniversitesi Tanıtım ve Kurumsal İletişim Müdürü Özge ALYU , öğrencilerimize YGS ve LYS öncesi yararlanabilecekleri bilgiler sundu.

Seminerde; üniversite sınavının genel ilkeleri, YGS ve LYS’de yer alan testler, soru sayıları, süresi, puan türleri, testlerin ağırlıkları, alanlara göre bölümler, 2015 ÖSYS kontenjanları ile ilgili bilgi verildi.

Başarı sırasına göre barajları olan öğretim programları açıklandı. (Hukuk, Mühendislikler, Mimarlık, Tıb),Buna göre Mühendislik; (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakültesi hariç; Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği dahil) ilgili LYS puan türünde en düşük 240.000, Hukuk ; ilgili LYS puan türünde en düşük 150.000, Mimarlık; ilgili LYS puan türünde en düşük 200.000, Tıp ; ilgili LYS puan türünde en düşük 40.000 başarı sırasına göre öğrenci alacak.

Özge Alyu ; ayrıca sınava etkili hazırlanma ile ilgili bilgiler vererek zamanı etkili kullanma, test teknikleri üzerinde durdu ve eksikleri kapatmak için yapılan yanlışların dikkate alınması gerektiğini anlattı. Sınava az bir süre kalan bu zamanda konu eksiklerinin tamamlanması ve günlük soru çözümlerinin arttırılmasının önemli olduğunu söyledi.

YGS’de sınav sırasında zamanın iyi kullanılmasının önemli olduğunun üzerinde duran Özge ALYU, öğrencilere bir soru üzerinde çok zaman kaybetmemelerini, tüm sorulara bakmaya çalışmalarını hatırlattı. Deneme sınavlarının öğrencilerin kendilerini değerlendirmek açısından çok önemli olduğunu vurgulayan ALYU, ayrıca sınav öncesinde deneme sınavlarında hangi testten başlanılacağı gibi konuların belirlenmiş olması ve sınav sırasında da bunun uygulanmasının   başarıyı arttırmada etkili olduğuna değindi.

Seminerin sonunda öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik soruları yanıtlandı.