Üsküdar Amerikan Lisesi’nde Fransızca (MUN) Çalıştayı düzenlendi

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde Fransızca Birleşmiş Milletler Modeli (MUN) Çalıştayı düzenlendi

Her yeni MUN Kulübü öğrencisinin katıldığı geleneksel çalıştaya bu sene 9 öğrenci katıldı.

İstanbul’un Fransızca eğitim veren farklı liselerinden gelen öğrenciler, ilk MUN deneyimlerini yaşamak amacıyla sabahın erken saatlerinde Üsküdar Amerikan Lisesi’nde buluştular. Bu sene katılımcılar, uzay konusunu çevresel, ekonomik, hukuki ve güvenlik boyutuyla ele alarak tartıştılar.

İlk olarak, delegeler okulun kafeteryasında bir araya geldiler. Kimi daha deneyimli olan delegeler arasında kahve ve çay eşliğinde yapılan sohbetler bazı öğrencilerde baskının artmasına neden olsa da yeni öğrenciler, çalıştay başlamadan MUN konferanslarına özgü havayı yakından soluma fırsatı buldular.

Açılış konuşması ile fotoğraf çekimlerinden sonra genç diplomatlarımız komitelerindeki yerlerini aldılar. Ciddi tartışmalara başlamadan önce birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla keyifli etkinlikler düzenlediler.

Şaka ve paylaşım dolu bir öğle yemeğinin ardından, Fransa ile Hindistan’ı temsil eden delegelerimiz ülkelerinin çıkarlarını kıyasıya savundular. Yeni delegelerimiz günü deneyimli birer delege olarak bitirdiler.

Kapanış töreniyle, bol kazanımlı keyifli bir gün sona erdi. Delegelerimiz artık MUN konferansları için hazır ! İlk randevu ise, Kasım sonunda İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nde düzenlenecek Fransızca MUN konferansı için alındı !